Ce pensie avea Victor Socaciu: "Statul român nu mi-a recunoscut toată perioada în care am muncit"

Publicat pe

Victor Socaciu, unul dintre cei mai apreciați artiști de muzică folk din România s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani. Artistul era internat la un spital din București de mai bine de trei săptămâni. Din păcate, medicii nu au mai putut să-l salveze, fiind nevoiți să declare decesul. Ce pensie primea lunar regretatul artist?

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Fostul soț al Marinei Almășan și-a dedicat aproape toată viața muzicii și publicului, fiind extrem de împlinit atunci când urca pe scenă și cânta în fața a mii de oameni. Când s-a retras din lumea muzicii, Victor Socaciu s-a confruntat cu o situație neplăcută. Artistul era nemulțumit de pensia pe care statul român a decis să i-o ofere.

Ce pensie avea Victor Socaciu: "Statul român nu mi-a recunoscut toată perioada în care am muncit"Ce pensie avea Victor Socaciu: "Statul român nu mi-a recunoscut toată perioada în care am muncit"

Victor Socaciu s-a stins din viață luni, 27 decembrie. Rudele și apropiații artistului sunt în stare de șoc după ce au aflat că maestrul muzicii folk a plecat dintre noi. Victor Socaciu nu a fost renumit numai pentru cariera în domeniul muzical. Acesta a activat și în politică.

Citește și: Primele imagini de la priveghiul lui Victor Socaciu.Fiul artistului e profund îndurerat

Citește și: Brândușa Simion l-a ținut de mână pe Victor Socaciu până în ultima clipă:„Cerul te-a vrut mai mult ca mine'

Citește și: Ce cadou a primit Raluca Pastramă de la iubitul ei arab.Ibrahim o surprinde cu gesturi romantice

Citește și: Regizorul Jaime Osorio Márquez a murit prin sinucidere asistată.Avea 46 de ani

Ce pensie avea Victor Socaciu

Victor Socaciu a plecat dintre noi la vârsta de 68 de ani. Celebrul artist se confrunta cu probleme grave de sănătate, iar în urmă cu trei săptămâni a fost internat într-un spital din București. Din păcate, organismul artistului a cedat. Victor Socaciu a vorbit de multe ori despre veniturile mici pe care le încasa după 50 de ani de muncă. După ce s-a retras din muncă, cântărețul a primit de la statul român o pensie de 1.700 de lei. De asemenea, Socaciu a fost și parlamentar, dar atunci când a ieșit la pensie, statul i-a anulat indemnizația pe care ar fi trebuit să o primească în urma celor patru ani de muncă în politică.

Trăiesc cu o pensie de 1.700de lei. Atât mi-a dat statul după cei 50 de ani în care am activat ca artist. Sunt încă supărat pe faptul că indemnizația de parlamentar de 3.000 de lei, căci am fost parlamentar între 2008 și 2012, mi-a fost anulată. Cineva a considerat că este o pensie specială. Eu nu o văd altfel decât ca o indemnizație, nu ca o pensie.Mi-am reprezentat țara cât de bine am putut și ca parlamentar, nu doar ca artist., declara Victor Socaciu cu mai mult timp în urmă, potrivit Impact.ro.

Victor Socaciu: „Statul român nici nu mi-a recunoscut toată perioada în care am muncit”

Regretatul artist era nemulțumit de pensia pe care o primea lunar, mărturisind că statul nu i-a recunoscut toată perioada în care a activat în domeniul muzicii. Chiar și așa, Victor Socaciu se baza pe ajutorul soției sale, mai ales în momentele grele.  „Ca artist liber profesionist, statul român nici nu mi-a recunoscut toată perioada în care am muncit. Mai știe cineva că pe vremea comuniștilor existau atestate speciale pentru artiști și acelea se obțineau cu greutate? Mă cam îndoiesc!Singura mea consolare stă în întâlnirea cu publicul și în familia mea. Mă bazez în special pe soția mea, cea care m-a îngrijit cu devotament ori de câte ori am avut nevoie.”, mai spunea Victor Socaciu.

Victor Socaiu a murit în a treia zi de Crăciun

Victor Socaciu a plecat dintre noi în a treia zi de Crăciun. Vestea tristă a fost anunțată de membrii familiei sale. Artistul a suferit în trecut o intervenție chirurgicală de un transplant de rinichi și avea multe probleme de sănătate. Victor Socaciu a fost autor de muzică folk, realizator de emisiuni de televiziune, parlamentar și fost diplomat. Fiica cea mică a artistului este devastată de durere, postând un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!', a fost mesajul Anei Socaciu.

Sursa foto: Facebook

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter