Regizorul Jaime Osorio Márquez a murit prin sinucidere asistată. Avea 46 de ani

Publicat pe

Regizorul Jaime Osorio Márquez a ales să moară prin sinucidere asistată, la doar 46 de ani. Acesta suferea de cancer și a încetat din viață pe 24 decembrie, la Bogota, unde eutanasia este legală.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMRIE, GRATIS, AICI!

Jaime Osorio Márquez, creatorul şi regizorul primului serial columbian pentru HBO Max, a ales să moară, la doar 46 de ani, prin sinucidere asistată, când a simțit că nu va reuși să învingă în lupta cu boala teribilă care îl măcina. Diagnosticat cu cancer la rinichi, acesta reușise să învingă afecțiunea în 2009, dar trei ani mai târziu, boala a revenit, mult mai agresivă, cuprinzându-i și alte părți ale corpului. Durerea puternică, dar și faptul că nu mai putea suporta medicația l-au determinat să-şi încheie socotelile cu viaţa înainte de a suferi și mai mult și de a deveni o povară pentru familie – a declarat partenerul său de producție Federico Duran de la Rhayuela Films.

Regizorul Jaime Osorio Márquez a murit prin sinucidere asistată. Avea 46 de aniRegizorul Jaime Osorio Márquez a murit prin sinucidere asistată. Avea 46 de ani

Regizorul Jaime Osorio Márquez a murit prin sinucidere asistată

Regizorul columbian Jaime Osorio Márquez, care a fost creatorul și regizorul primului serial columbian al HBO Max, „A Thousand Fangs' (Mil Colmillos'), a ales să moară prin sinucidere asistată, vineri (24 decembrie) în Columbia, acolo eutanasia asistată fiind permisă. Partenerul său de producție, Federico Duran, a făcut mărturisiri răvășitoare.

Citește și: Care a fost ultima dorință a lui Victor Socaciu și unde va fi înmormântat. Marina Almășan: „Voia să…'

Citește și: Cum arată socrii Andreei Esca.Vedeta de la ProTV i-a vizitat în Paris

Citește și: Oana Moșneagu s-a luptat cu depresia și a fost victima bullying-ului:„Nopți pline de plâns nervos, disperare’ / EXCLUSIV

Citește și: Denise Rifai vrea să-l invite pe Klaus Ionannis, la 40 de Întrebări: „Ne este dator

Citește și: Cum arată Deea Maxer în costum de baie, după ce a slăbit și și-a schimbat silicoanele

„Fratele meu de suflet a părăsit acest pământ. A fost marele meu prieten, de aceea toate amintirile celor aproape 15 ani de lucru cu el le rezerv pentru mine, cel puțin în timp ce procesez durerea plecării lui. Toată lumea m-a întrebat ce s-a întâmplat cu el când părea atât de bine, că l-au văzut foarte activ recent și că se află într-un moment atât de important al carierei sale.

Răspunsul este copleșitor și a vrut ca întreaga lume să știe: Jaime nu a fost ucis de cancer. Acea boală care l-a lovit pentru prima dată în 2009, chiar înainte de a începe producția lungului său de debut, „The Squad' („El Paramo') și care, în ciuda tuturor tratamentelor, s-a reanunțat fără milă sub forma unui metastaze în weekendul în care i-au dat premiul pentru cel mai bun regizor la festivalul de la Stiges„, a mărturisit Duran.

Cancerul a revenit

Diagnosticat cu cancer la rinichi, Jaime reușise să învingî boala în 2009, însă… teribila maladie a revenit în 2012. În acea perioadă, reputatul regizor câștigase premiul pentru cel mai bun scenariu pentru thriller-ul său psihologic la Festivalul de Film de la Guadalajara. Din păcate, nu a ținut cont de prognosticul medicilor, care i-au dat doar câteva luni de trăit și, în schimb, a trăit o viață plină și productivă încă câțiva ani, potrivit Variety. Când nu a mai putut lupta cu boala Jaime Osoria Márquez a recurs la sinucidere asistată.

„Nu, Jaime nu a fost ucis de boală. I-a supraviețuit, a învins-o și a dominat-o. A reușit să scrie și să pună în scenă o piesă, să regăsească al doilea film al său, „The Sacrifice' („7 Cabezas') și seria „A Thousand Fangs', un efort titanic care s-a dovedit a fi una dintre cele mai remarcabile producții din America Latină. ; și apoi, înainte ca boala să-i preia din nou viața, a împins-o înainte. Într-un fel, și-a trasat propriul final, de parcă ar fi fost scriitorul propriului scenariu. În momentul său de cea mai mare glorie, el a luat decizia și a pus cuvântul „Sfârșit' propriei sale vieți. Drum bun, frate„, a mai spus Duran.

Născut în Cali, în Columbia, Jaime Osorio Márquez a studiat la Universitatea din Rennes, în Franța. El a început să regizeze spoturi publicitare pentru branduri importante după ce s-a întors în Columbia. A câștigat mai multe premii pentru regie, inclusiv două trofee Leul de Argint și un Leu de Aur la Cannes.

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter