Corina Chiriac a împlinit 72 de ani. A iubit cu pasiune și a suferit din dragoste

Publicat pe

Corina Chiriac a împlinit astăzi 72 de ani și dovedește din plin că pentru ea vârsta este doar un număr. Plină de energie și mereu în vervă, reputata artistă e dovada vie că pasiunea pentru profesie și dragostea de viață sunt cel mai bun motor conducător, în pofida problemelor pe care le-a avut în viață.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cântăreață de muzică ușoară, compozitoare, textieră, actriță, scriitoare și realizatoare de emisiuni de televiziune, se poate spune că, până la 72 de ani, împliniți astăzi, Corina Chiriac le-a încercat pe toate… Și chiar cu mult succes, fiindcă iubita artistă a excelat în orice domeniu. Iar acesta nu este nici pe departe finalul, fiindcă mai are multe de spus și de făcut.

O familie de muzicieni

Corina Chiriac este unul dintre artiștii români care au ce povesti, deoarece mare parte din viața ei s-a desfășurat în epoca comunistă, o perioadă în care lumea artistică era una total diferită, când celebritatea nu se câștiga peste noapte. Corina Chiriac a fost însă cap de afiș în spectacole și la televiziune, ani de zile, a jucat în filme și a avut privilegiul, rar pe vremea aceea, de a vizita multe țări.

Îndrăgita artistă s-a născut pe 26 octombrie 1949, în București, într-o familie de muzicieni. Tatal Corinei Chiriac a fost compozitorul Mircea Chiriac, fost profesor la Conservatorul Ciprian Porumbescu din București, iar mama sa, Elisabeta Chiriac, a fost profesoară de pian la acelasi Conservator. Iar fiica lor nu a sărit departe de trunchi, îmbrățișând cariera muzicală cu aceeași pasiune. De altfel, întreaga familie era pasionată de muzică, după cum povestea artista.

„Multele fotografii de fa­mi­lie mă ajută să-mi aduc aminte, cu multă tandrețe, de copilăria mea, până pe la 10-15 ani, de multele ocazii când ne înghesuiam cât mai mulți în trei camere și jumătate. Bunica mea cânta frumos – după note – tangourile și romanțele celebre ale vremii, apoi cânta mama la pian, Chopin, apoi noi, puștii, treceam la twisturi și Beatles… În paralel, în timp ce adulții făceau politică (necomunistă, desigur, vorbim de anii 60-65, deci la doar 15 ani de la plecarea regelui) noi, copiii, ne hârjoneam pe sub masă, mai ascundeam pantofii prea strâmți ai vreunei mătuși, mâncam prea multe gogoși sau măsline, ne jucam de-a v-ați ascunselea pe după fotolii, fugă­ream disperatul motan….', rememora Corina Chiriac momente din copilărie pentru Formula As.

La vârsta de 21 de ani, Corina Chiriac a debutat la concursul TV „Steaua fără nume', unde a obținut nota maximă, acela fiind și momentul în care a cunoscut consacrarea pe plan național. În același an, 1970, s-a lansat cu iconica piesă a lui Ivanovici, „Valurile Dunării'. Un an mai târziu, tânăra artistă reprezenta România la Festivalul Internațional „Cerbul de aur', obținând locul al treilea. Aceasta a fost trambulina care a propulsat-o în carieră, una dintre cele mai longevive, de altfel, Corina Chiriac ținând sute de concerte atât în țară, cât și în străinătate.

Citește și: Claudia Puican și Armin Nicoară nu pot avea copii: „Îmi e frică'

Citește și: Otniela a părăsit Bravo, ai stil! Ilinca a dezvăluit motivul:„O veste neașteptată’

Citește și: Alec Baldwin, primele declarații după ce și-a omorât accidental colega:„Sunt distrus…’

Citește și: Nicole Cherry a fost cerută în căsătorie.Cum arată inelul de logodnă

Citește și: De ce nu a fost Jador la botezul fiului lui Culiță Sterp:„Am văzut foarte multe bârfe că…

Cine a fost marea sa iubire

Corina Chiriac este vedetă de dinainte ca termenul acesta să fi fost folosit… Marea doamnă a muzicii ușoare românești este una dintre cele mai apreciate artiste de la noi și continuă să fie, și la 72 de ani, la fel de plină de vervă ca în tinerețe și gata să urce pe scenă. Deși a avut o mulțime de admiratori de-a lungul vieții, Corina Chiriac nu a fost căsătorită decât o singură dată. Mariajul ei cu omul de afaceri Virgil Atanasiu, de care a divorțat în anul 2007, a durat doar patru ani.

„M-am îndrăgostit foarte târziu. Prima oară m-am îndrăgostit la 26 de ani. În seara aia mi-am dat seama, aveam nod în stomac, mă fâstâceam, eu care sunt vorbăreaţă. E tâmpită chestia asta, nu aş vrea să mi se mai întâmple. Să mă ierte spectatorii, devii tembel. Pot să dau în scris că nu-mi mai trebuie îndrăgosteală. Eu am acum alte preocupări. Într-o viaţă întreagă o singură dată mi s-a întâmplat' – a mărturisit Corina.

Într-un interviu recent pentru Antena Stars, marea artistă a povestit de ce nu și-a dorit să se mai căsătorească după divorțul de Virgil Atanasiu, care, din păcate, a încetat din viață în 2019.

„Eu am vrut să fiu o femeie independentă cu propria carieră. Tata m-a încurajat să am propria mea independență financiară și mereu îmi spunea că niciodată nu se știe în viața asta. Și bine a zis. Poți să ai o familie, dar nu poți ști ce se întâmplă. Cred că este mai ușor de suportat viața în doi, dacă partenerul te sprijină', a spus Corina Chiriac pentru sursa citată.

De altfel, ulterior, Corina Chiriac a fost curtată de mai mulți bărbați, însă a mărturisit că nu și-a mai dorit să se recăsătorească. Artista a recunoscut că în această viață a fost marcată de mai multe ori de locuri, experiențe, dar cel mai tare a fost impresionată de regretatul artist Karel Gott, pe care l-a cunoscut la un festival de muzică din Cehoslovacia. Cei doi au avut o relație specială și au făcut multe sacrificii pentru ca iubirea lor să funcționeze la distanță, dar nu au reușit să fie împreună mult timp.

Corina Chiriac, în dizgrația Elenei Ceaușescu

Corina Chiriac a fost una dintre cele mai mari artiste din România inclusiv în perioada comunistă, dar și o femeie foarte frumoasă, iar asta nu era pe placul Elenei Ceaușescu. Pentru generațiile de astăzi, poate părea amuzant și de neînțeles, însă rochiile care lăsau să se vadă picioarele erau de netolerat înainte de 89 și chiar interzise. Și cum Corina, alături de Angela Similea, dădea tonul în modă, fiind una dintre cele mai bine îmbrăcate artiste, problemele nu au întârziat să apară.

Interpreta iconicelor şlagăre ‘Strada Speranţei!’ şi ‘O clipă de sinceritate’ a fost o femeie adorată, cochetă și elegantă. Făcea furori cu vestimentațiile pe care și le comanda la o croitorească particulară, iar machiajul realizat de make-up artistele de la TVR îi completa eleganța. Corina a fost singura interpretă de la noi care a purtat în spectacole rochii mult prea îndrăznețe pentru anii comunismului.

‘Eu am fost prima interpretă care a apărut la o emisiune de seară într-o rochie mai scurtă decât pământul. Era ceea ce se numeşte o rochie midi, până la jumătatea piciorului!’, a mărturisit Corina, într-un interviu pentru Adevărul.

În ciuda cenzurii acelor vremuri, Corina Chiriac purta ceea ce îi place, cu orice risc. Nu era privit cu ochi buni să porți rochii cu vedere la picioare, dar artista era o nonconformistă și nu ținea tot timpul cont de reguli.

E adevărat, pentru o rochie ca asta trebuie să ai picioare frumoase, pentru că altfel te deformează. Oricum, se considera o enormitate pe vremea aceea. Cum adică? Să se vadă picioarele unei artiste? Oau! Tudor Vornicu avea un stil aparent dur, dar era un fel de Clint Eastwood. Ţinea cu cei săraci şi oropsiţi.

Eu am venit într-o zi la filmare şi am rugat regizorul să meargă şi să-i spună că vreau să apar cu o rochie mai scurtă decât era cutuma. Îi arătasem înainte un catalog cu rochii de cocktail, să vadă că se poate. Am aşteptat înfrigurată o oră până s-a făcut prima repetiţie, să văd dacă am voie să o port. Am primit un răspuns tipic pentru Vornicu: „Bine, îmbrac-o, să vedem!'. A intrat şi apoi am creat un întreg curent. Astăzi lucurile astea pot părea ca de pe altă planetă’, a mai susținut îndrăgita artistă.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter