Cum arată și cu ce se ocupă acum Petru Buiuca, primul câștigător MasterChef România. Ce a făcut cu premiul

Publicat pe

Petru Buiuca a fost primul câștigător MasterChef România, în 2012, însă puțină lume știe cum arată și cu ce se ocupă acum. Tânărul a obținut atunci premiul cel mare pus la bătaie în concurs, în valoare de 50.000 de euro, după ce a învins-o pe Mimi Nicolae, în finală. Iată ce a făcut cu banii. Pe ce a cheltuit fostul concurent uriașa sumă?

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cum arată și cu ce se ocupă acum Petru Buiuca, primul câștigător MasterChef România? Asta s-au întrebat mii de români, după ce fostul concurent a dispărut de pe micile ecrane. Ei bine, acum, la aproximativ 10 ani distanță, s-a aflat și ce a făcut cu premiul. Tânărul câștigase atunci 50.000 de euro, după ce i-a cucerit pe jurați, dar și pe cei de acasă, cu abilitățile sale în ale gastronomiei.

Astăzi, pe 12 ianuarie 2022, începe noul sezon MasterChef România. Nu multă lume își mai aduce aminte, însă, de primul câștigător al emisiunii. Petru Buiuca a câștigat marele premiu în 2012, întorcându-se atunci acasă mai bogat cu 50.000 de euro. Între timp, în viața fostului concurent al show-ului de pe PRO TV au avut loc numeroase schimbări, atât în plan personal, cât și profesional.

Citește și: Cine este Chef Hadad de la Masterchef România.Soţia i-a murit de cancer

Citește și: Juratul Radu Dumitrescu, detalii din culisele Masterchef:”Fiecare se crede mai bun decât ceilalți și…”

Citește și: Cătălin Măruță a fost bătut de un bărbat în autobuz, în trecut:„M-a umplut de sânge. Îl lăsau pe ăla să mă omoare'

Citește și: Dani Oțil l-a ironizat pe Connect-R în direct, la TV:„Faza 1, alcoolul. Faza 2, drogurile. Și după aia…'

Cum arată și cu ce se ocupă acum Petru Buiuca, primul câștigător MasterChef România

Când s-a înscris la MasterChef România, acum un deceniu, Petru Buiuca activa ca office manager în cadrul unui birou de arhitectură. Încă de la prima apariție, el a reușit să-i lase cu gura căscată pe jurați cu preparatele sale gustoase. Tânărul născut în Constanța a făcut o figură bună în finală și a învins-o pe fosta lui adversară Mimi Nicolae.

Între timp, Petru Buiuca a plecat din Constanța. Primul câștigător al show-ului MasterChef România a decis să se mute în Capitală, din dorința de a deschide o afacere culinară. Fiind în continuare pasionat de tot ce ține de gastronomie, el a învățat toate tainele bucătăriei, chiar de la cei mai buni bucătari din România, dar și din străinătate.

După un an de la câștigarea competiției, Petru Buiuca a deschis primul studio de gătit din București. Nu de unul singur, ci alături de doi colegi de la MasterChef România. Acesta era amplasat într-un centru comercial cunoscut și se adresa oamenilor dornici să învețe să gătească. Afacerea a durat, însă, doar câțiva ani, ulterior, tânărul hotărând să renunțe la studio-ul de gătit.

Petru Buiuca, primul câștigător MasterChef România, s-a mutat din Constanța

Mai târziu, în luna martie a anului 2016, Petru Buiuca a pus bazele unei noi companii, denumită Mad Kitchen SRL. În cadrul acesteia, fostul concurent de la MasterChef România oferea consultanță cuplurilor care aveau de gând să se căsătorească, cu privire la alegerea preparatelor perfecte, dar și a locului potrivit pentru petrecerea de nuntă. Proiectul a durat până în octombrie 2017.

Din 2017, Petru Buiuca muncește la Procter & Gamble. Acolo, fostul câștigător de la MasterChef România a avut diverse funcții ce implicau multă responsabilitate: Balkans Supply Chain Manager, Customer Supply Chain Planning Manager și Customer Supply Chain Manager, informează masterchef.protv.ro.

Din luna martie a anului trecut, Petru Buiuca activează pe postul de Customer Supply Chain Senior Manager în compania producătoare de bunuri de larg consum și nealimentare.

Ce a făcut cu premiul

După ce a câștigat titlul de cel mai bun bucătar amator la MasterChef România, el a primit drept premiu suma de 50.000 de euro. Potrivit sursei menționate anterior, Petru Buiuca a folosit banii pentru a face câteva cadouri familiei și prietenilor. Pe deasupra, el i-a folosit pentru a-și finanța prima afacere, studio-ul de gătit din Capitală.

„Când m-am înscris la MasterChef voiam doar să văd cât de bun sunt. Acum mi-am depășit toate așteptările. Sunt mult peste ceea ce credeam că pot să fiu. Și sunt uimit! Am fost susținut de oameni super buni și asta m-a ajutat. Este un vis care sper să continue. Nu mă las! Muncesc! Și visez în continuare!', mărturisea Petru Buiuca după ce câștigase primul sezon MasterChef România.

Sursă foto: Facebook, Instagram, masterchef.protv.ro

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter