Cum își educă Dana Nălbaru și Dragoș Bucur copiii. Au apelat la metode rare în România

Publicat pe

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au împreună trei copii, Sofia, Kadri și Roxana, fetița pe care au adoptat-o și care întregește tabloul de familie. De-a lungul timpului, cei doi părinți nu s-au ferit să vorbească despre modul în care aleg să-și crească copiii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Dana Nălbaru susține că nu este adepta secretelor, motiv pentru care discută deschis cu copiii săi. De exemplu, vedeta nu se ferește și a ales să le explice copiilor săi, încă de la vârste fragede procese ce țin de educația sexuală. Copiii nu au manifestat un interes ieșit din comun pentru acest subiect și nici nu au existat semnale negative din partea lor, motiv pentru vedeta este de părere că metoda aleasă a fost cea corectă.

Cum își educă Dana Nălbaru și Dragoș Bucur copiii. Au apelat la metode rare în RomâniaCum își educă Dana Nălbaru și Dragoș Bucur copiii. Au apelat la metode rare în România

'Băiețelul meu știe de la 3 ani că spermatozoidul fecundează ovulul. Avem enciclopedii, vorbim despre asta. La fel am făcut și cu Sofia. Nu sunt adepta secretelor. Iar ei nu au avut nicio traumă și niciun interes ieșit din comun pentru subiectul ăsta, deci consider că am procedat corect', a spus Dana Nălbaru în urmă cu ceva vreme, întrebată cu privire la vârsta la care părinții ar trebui să înceapă să le facă educație sexuală copiilor.

Cum se descurcă Dana Nălbaru cu trei copii

Una dintre întrebările cele mai frecvente pe care le primește este „cum reușește să se descurce cu trei copii'. Ei bine, se bucură foarte mult de sprijinul fiicei mai mari, Sofia, însă o ajută și faptul că și ceilalți doi copii au crescut mult, iar în casă domnesc acum râsetele și bucuria.

'Sofia mă ajuta mult, evident, dar nu mă înlocuieşte. Nu mi se pare greu să fii mamică de trei, mai ales pentru că a crescut şi Kadri şi nu mai e 100% dependent de mine. Ei se joacă mult unii cu alţii, e veselie tot timpul şi dezordine în casă, dar am renunţat să mă mai stresez că mă împiedic de jucării sau că am de spălat cinci maşini de rufe.

Mă descurc cu toate, din fericire, şi cred că asta se întâmplă pentru că m-am relaxat şi am înţeles că nu le pot face pe toate perfect, mi-am prioritizat lucrurile în viaţă şi îmi văd de această ordine cu bucurie atât pentru mine, cât şi pentru copiii mei', a spunea Dana Nălbaru într-un interviu acordat Click.

Citește și: Ce i-a răspuns Dana Nălbaru unui fan care i-a spus că arată ca o servitoare.Mesajul emoționant al cântăreței te va lăsa mască!

Citește și: Dragoș Bucur și Dana Nălbaru s-au cunoscut pe stradă și s-au căsătorit după 5 zile. Secretul căsniciei de 16 ani:”Dragostea este soluția pentru orice moment greu”/ EXCLUSIV

Citește și: Cum arată acum India Roxana, fetița înfiată de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur, în urmă cu 3 ani.”În sfârșit, cea mică nu mai are atâta tristețe în privire…”

Citește și: Cum se descurcă Andreea și Cabral ca părinți:„Somn mai puțin, apă caldă cu timp limitat…'/ EXCLUSIV

Dana Nălbaru a folosit metoda Montessori în educația copiilor

Dana Nălbaru a mai precizat că folosește foarte mult metoda Montessori în educația celor trei copii. Kadri, de pildă, a învățat de când era mic să facă calcule și totul pornea de la jocuri care îl ajutau foarte mult în acest sens.

'Noi ne jucăm și învățăm după ele încă de când Kadri avea doi ani, desigur, la început doar ne-am jucat, uneori am înlocuit kit-ul cu boabe de fasole sau năut, nuci sau castane, dar cu timpul a început să înțeleagă la ce folosesc și acum poate face în minte calcule matematice.

Nu adună 23 cu 56 sau 134 cu 78, normal, nu a ajuns până acolo, dar adunări și scăderi până la zece sau adunări din zece în zece sau sută în sută (a înțeles principiul) face fără probleme. Ce vreau să zic nu e că al meu băiat e special sau genial, vreau să spun că există metode pentru a-i ajuta sa înțeleagă anumite lucruri de la o vârstă fragedă. Ideea e că trebuie să ai răbdare', povestea Dana în urmă cu mai bine de doi ani.

Dana Nălbaru: „Nu există un program fix pentru studiu'

Flexibilitatea și răbdarea au constituit mereu elemente cheie în educația copiilor, pentru Dana Nălbaru. Nu a stabilit un program fix de studiu și a făcut tot posibilul să nu forțeze lucrurile. Vedeta a făcut tot posibilul pentru ca cei mici să învețe de plăcere, fără să simtă presiune.

'Am ales să am răbdare și perseverență când vine vorba de a-i învăța câte ceva și, mai ales, să țin cont de starea în care se află ei. Nu forțez niciodată momentele și nu există un program fix pentru studiu. Flexibilitatea îi relaxează, faptul că nu trebuie neapărat sa stea la masă pentru a învăța un anumit lucru și faptul că mă implic în jocurile lor îi determină să învețe cu plăcere', a mai explicat Dana.

Dragoș Bucur își ia copiii la filmările

Ori de câte ori au ocazia, cei doi părinți încearcă să îi pună și în fața unor anumite situații de viață din care au ce învăța, pentru a le forma caracterul.

Astfel, pentru a contribui la educația civică a celor trei copii, Dragoș Bucur nu ezită să își ia copiii la filmările pentru emisiunea Visuri la cheie'. Acolo, ei au ocazia de a întâlni oameni mai puțin norocoși, cu situații de viață diferite de a lor. Mai mult, în timp, Sofia a luat parte direct la decorarea caselor.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter