Actorul Wentworth Miller, din Prison Break, a mărturisit că suferă de autism: "A fost un șoc"

Publicat pe .

Wentworth Miller și-a luat fanii prin surprindere, mărturisind că suferă de autism. Nu este pentru prima oară când carismaticul actor, care a devenit faimos după ce a jucat în serialul Prison Break, face dezvăluiri neașteptate – în 2013 a recunoscut că este gay.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Succesul pe care l-a câștigat odată cu distribuirea sa în Prison Break, dar și nebunia care s-a stârnit în rândul publicului feminin au făcut din Wenthworth Miller un star peste noapte. Vestea că actorul adorat de milioane de doamne și domnișoare este gay nu i-a umbrit însă nicidecum celebritatea, chiar dacă a șocat. Iată însă că acum Wenthworth le-a dat fanilor săi o veste și mai neașteptată…

Wentworth Miller suferă de autism

Personajul Michael Scofield din Prison Break i-a adus lui Wentworth Miller celebritatea, actorul american născut în Anglia adunând un capital uriaș de simpatie. anul trecut însă, fanii săi au fost extrem de dezamăgiți în momentul în care actorul a anunțat că părăsește serialul deoarece nu mai vrea să joace roluri de bărbați straight…

Actorul în vârstă de 49 de ani a primit, tot în 2020, o veste neașteptată din partea medicilor – în urma unui control s-a descoperit că Wentworth Miller suferă de autism. Acesta a împărtășit vestea cu fanii săi de pe conturile de socializare, unde a scris că pandemia i-a adus „cadouri neașteptate”, notează Daily Mail.

„Toamna aceasta marchează un an de când am primit diagnosticul meu informal de autism. Precedat de un autodiagnostic. Urmat de un diagnostic formal. A fost un proces lung, defectuos, care avea nevoie de actualizare. Sunt un bărbat de vârstă mijlocie. Nu un copil de 5 ani. Și recunosc că accesul la un diagnostic este un privilegiu de care mulți nu se bucură', a scris Wentworth Miller pe pagina sa de Instagram, care a mai spus că „a fost un șoc, dar nu o surpriză”, dar că nu ar schimba nimic, autismul făcând parte din ceea ce este.

Citește și: Oana Cuzino pleacă de la PRO TV. Emisiunea „Ce se întâmplă doctore” iese din grilă

Citește și: Reghe, un nou semn al despărțirii de Anamaria Prodan.

Citește și: Cum arată Roxana Vancea în al doilea trimestru de sarcină.

Citește și: Ce relație are Ioana Ginghină cu fiica sa și cum a aflat Ruxi că mama ei a pozat în Playboy: „A fost o discuție…'/ EXCLUSIV

Citește și: Oana Mizil, primele declarații despre scandalul cu Vanghelie: „M-a apucat de brațul stâng și…’

Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică și este considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei. Se caracterizează prin dificultăți de comunicare și interacțiune socială, cât și prin comportamente ce au tendința de a se repeta.

A recunoscut că e gay

Wentworth Miller a avut dintotdeauna milioane de admiratoare, însă arareori a fost surprins de paparazzi în compania câte unei domnișoare. Pe de o parte, cele mai multe dintre admiratoarele sale s-au bucurat enorm de presupusă fidelitate și statornicie în dragoste a idolului lor, iar pe de altă, ipoteza că ar fi gay părea să fie singură în măsură să justifice sărăcia amoroasă a actorului. Miller nu s-a grăbit să infirme zvonurile incriminatoare, iar când a făcut-o, calmul și blazarea cu care a răspuns au stârnit încă și mai mult bănuielile celor neatinși de farmecul sau. „Nu sunt gay, Și nu mă deranjează aceste zvonuri”, declara el în martie 2007.

Iată însă că, 6 ani mai târziu, actorul avea să-și recunoască orientarea sexuală, prin intermediul unei scrisori deschise, în care refuza invitația de a participa la Festivalul Internațional de Film de la Sankt Petersburg, în calitate de invitat de onoare, motivul fiind drepturile omului de la acel moment din țară. Ulterior, a anunțat că nu va mai juca în Prison Break.

Nu ma vreau să joc personaje straight. Poveștile lor au fost spuse (și au fost tot spuse). Dacă ești hot și te deranjează că te-ai îndrăgostit de un bărbat straight fictiv jucat de un gay… Asta e treaba ta', scria el pe Instagram.

Foto: Profimedia, Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton