Impresarul lui Petrică Mîțu Stoian, despre ultimele ore din viața artistului: "Era intubat. Apoi s-a stins"

Publicat pe

Impresarul lui Petrică Mîțu Stoian, noi dezvăluiri despre interpretul de muzică populară. Vestea conform căreia artistul Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață a îndurerat sufletele fanilor și ale apropiaților. Impresarul acestuia, Doru Gușman, a făcut o serie de declarații cu privire la ultimele zile ale artistului. Potrivit acestuia, interpretul de muzică populară nu a știut că a fost infectat cu COVID-19, iar medicii de la clinica pentru tratament post-covid nu i-ar fi cerut niciun fel de analiză medicală.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Petrică Mîțu Stoian a fost unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică populară. Acesta s-a stins din viață în urma unui șoc septic, după ce făcuse un tratament post COVID-19. Impresarul acestuia, Doru Gușman, vine cu o serie de declarații cu privire la acest subiect. Se pare că artistul nu ar fi știut că a fost infectat, iar medicii de la clinica unde făcea tratament nu i-ar fi cerut niciun fel de analiză medicală.

Acesta a vorbit inclusiv despre lucrurile pe care interpretul le-a auzit din partea celor din clinică. Potrivit acestuia, medicii nu i-ar fi spus că se află într-o stare foarte gravă.

Citește și: Primele imagini de la priveghiul lui Petrică Mîțu Stoian.Trupul său a fost depus la Ansamblul Folcloric „Maria Tănase'

Citește și: Ce ultim omagiu îi aduc interpreții de muzică populară lui Petrică Mîțu Stoian:„Asta ne-a mai rămas, doar atât'

Citește și: Nicolae Botgros suferă enorm după moartea soției lui:„În fiecare zi mă duc la cimitir și stau de vorbă cu ea'

Citește și: Geta, mama lui Culiță Sterp, vorbește despre căsnicia cu tatăl copiilor ei:„Mi-a dat foc la…'

Recent, impresarul lui Petrică Mîțu Stoian a vorbit despre modul în care interpretul ar fi aflat că a fost infectat cu COVID-19, dar și cum s-a gândit să apeleze la acea clinică. Se pare că starea de sănătate a artistului s-a înrăutățit, însă acesta a tratat-o singur crezând că este vorba de o simplă răceală.

„„Petre a aflat că a avut COVID pe 20 sau 22 octombrie, după ce a făcut un CT şi pe acel CT i-a scris „situaţie post Covid'. Cu vreo 10 zile înainte, s-a simţit rău. Avea ba temperatură, ba îl durea capul, a luat paracetamol, a luat fervex şi i-a trecut. Şi-a făcut singur test rapid. În fiecare zi îşi făcea test rapid. Avem dovadă vreo trei din ele. Fiica mea este medic stomatolog şi i le trimitea ei. Îi spunea Nană, uite că nu am nici astăzi covid.', a spus Doru Gușman, potrivit Adevărul.

Acesta declară că la scurt timp după ce Petrică Mîțu Stoian a primit rezultatul testului, a aflat că avea un geam mat pe plămânul drept. Acest lucru l-ar fi făcut să se informeze de pe internet și să găsească această clinică.

„Deci de aflat, a aflat în urma rezultatului acestui CT, în care se spune că pe plămânul drept are acel geam mat, pe care am înţeles că toţi sau aproape toţi, 80, 90% dintre cei care trec prin Covid, rămân cu acel geam mat care dispare cu timpul în două, trei luni. Petre a aflat, ulterior, nu ştiu dacă de la cineva sau de pe internet, că la Constanţa şi Reşiţa ar fi o clinică unde te bagă într-o cameră hiperbară şi scapi mai repede de acel geam mat de pe plămân. A aflat că la Reşiţa clinica este în vârful muntelui, că e aer curat, numai aşa-mi spunea', a continuat el.

„Nu i-au cerut nicio analiză'

Impresarul lui Petrică Mîțu Stoian este foarte revoltat pe reprezentanții clinicii . Acesta susține că medicii nu i-ar fi cerut analizele în momentul în care interpretul s-a prezentat la clinică. Acesta subliniază faptul că doctorul cardiolog nu i-ar fi recomandat artistului să meargă în camera hiberbară.

 „Nu i-au cerut nicio analiză, ci i-au spus doar să meargă cu rezultatul de la CT, cu recomandările medicului cardiolog. Medicul cardiolog i-a menţionat afecţiunile pe care le are. Nu i-a spus să se ducă în nicio cameră hiperbară”, a continuat el.

Ba mai mult, impresarul a vorbit despre conversațiile pe care le-a avut cu artistul. Se pare că Petrică Mîțu Stoian ar fi ajuns la clinica din Reșița vineri dimineață, iar în jurul orei 11 a fost internat. Cei doi ar fi avut un dialog la telefon, în cadrul căruia artistul i-ar fi spus lui Doru Gușman că totul este în regulă și că va intra în camera hiperbară.

„M-a sunat şi mi-a zis că este excelent la clinică, a spus că au un personal extraordinar, că este frumos. Fii atent, la ora 2 mă bagă în camera aia două ore şi jumătate. M-a consultat medicul, a zis că nu sunt probleme, pot intra. Astea au fost vorbele lui”, a mai adăugat Doru Gușman.

După ce a ieșit din camera hiperbară, acesta și-ar fi sunat din nou impresarul și i-ar fi spus că este foarte încântat, dar foarte obosit după acel tratament.

„Era încântat. Apoi m-a sunat pe la 8 seara şi mi-a zis că vrea să meargă în cameră să doarmă, pentru că era foarte obosit”, a spus el.

Impresarul lui Petrică Mîțu Stoian: „Nu i-a spus că este în stare critică'

În noaptea de vineri spre sâmbătă, Petrică Mîțu Stoian a fost trasferat de urgență la spitalul din Reșița deoarece nu se simțea bine. Acesta ar fi vorbit din nou cu impresarul său, căruia i-ar fi spus că nu este nimic grav. Ba mai mult, el considera că este 80% stabilizat și că este foarte aproape ca starea sa de sănătate să fie perfectă.

„Am vorbit cu el şi mi-a zis să stau liniştit că nu am mare lucru. Mi-a zis: Mă stabilizează şi mă duc înapoi. Fiica mea l-a sunat şi ea şi a vorbit cu el, fiind doctorul acolo. Şi atunci a vorbit ea direct cu doctorul. Şi i-a spus următoarele: Trebuie să-l stabilizăm. 80% este stabilizat, dar trebuie să-l stabilizăm 100%. Şi după aceea, dacă vreţi, îl transferaţi la un alt spital sau îl externăm. Nu i-a spus că este în stare critică. I-a spus că îl stabilizează. Asta deci, fiind înainte de ora 12:00.', a povestit impresarul artistului.

Acesta a continuat declarațiile spunând că în jurul orei 13:00 a fost sunat de către nepotul său. Acesta i-ar fi spus vestea nefericită.

„Eu eram pe la Orşova, pe la ora 13.00 m-a sunat iar nepotul lui şi plângea, mi-a spus că l-au dus la Reanimare. La 2.30 am ajuns eu la spital, dar nu am putut vorbi cu el. Era intubat. Apoi s-a stins', a spus el.

Ce spun reprezentanții clinicii

Reprezentanții clinicei Nera au oferit un comunicat de presă cu privire la evenimentul nefericit. Aceștia susțin că i-ar fi făcut toate analizele interpretului și că nu ar fi existat probleme provocate de oxigenul hiperbaric.

„În urma nefericitului eveniment al decesului maestrului Petrică Mîţu Stoian, dorim să precizăm următoarele: (…) A fost consultat în cursul după-amiezii. În cadrul consultaţiei preliminare, s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune şi oxigen şi s-a stabilit o cură de 15 şedinţe de terapie cu începere de-a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puţin prin complex şi apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta', au spus aceștia.

„Pacientul s-a simțit bine'

Tot în cadrul comunicatului de presă se arată evenimentele desfășurate după ce interpretul a ajuns la spital. Reprezentanții clinicii susțin că el s-ar fi simțit bine pe tot parcursul operațiunilor.

Spre dimineaţă medicul a fost chemat pentru hemoptizie; domnul Petre Mîţu-Stoian a fost transportat cu salvarea la CG spitalul Oraviţa; acolo a primit tratament cu O2 şi substanţe perfuzabile specifice care au oprit tusea şi hemoptizia; pacientul s-a simţit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la clinica, dar din prudenţă a acceptat să rămână pentru investigaţii suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reşiţa pentru evaluare imagistică:, se arată în acelaşi comunicat.

Sursă foto: Facebook și Captură ecran

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter