Mioara Roman suferă de o boală gravă. Oana Roman, cu lacrimi în ochi: "Are un Parkinson foarte agresiv"

Publicat pe

Boala de care suferă Mioara Roman, din păcate, a transformat-o total. Fiica ei, Oana Roman, a făcut o serie de mărturisiri în emisiunea „Trăiri alături de Andreea Mantea', de la Kanal D. Cu lacrimi în ochi, Oana a povestit mai multe detalii tulburătoare despre afecțiunea de care suferă Mioara.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Oana Roman îi este alături pas cu pas mamei ei, în cele mai grele momente. Mai mult decât atât, a luat-o în casa în care se mutase alături de Marius Elisei, pentru a putea avea mai bine grijă de ea. Mioara Roman este în vârstă de 80 de ani și suferă de o boală care a avansat agresiv. În acest moment, nici medicii nu mai au speranțe.

A fost o forță toată viața ei, dar acum nu își mai poate folosi o mână deloc. Depinde de sprijinul și înțelegerea Oanei, care suferă cumplit când își vede așa părintele. Din păcate, boala Parkinson duce doar la o agravare a simptomelor, nefiind șanse ca Mioara să își revină. Evoluția agresivă a luat-o prin surprindere pe Oana Roman.

Mioara Roman suferă de o boală gravă. Oana Roman, cu lacrimi în ochi: "Are un Parkinson foarte agresiv"Mioara Roman suferă de o boală gravă. Oana Roman, cu lacrimi în ochi: "Are un Parkinson foarte agresiv"

Cum a afectat-o boala pe Mioara Roman

„Mama e foarte bolnavă, a avut crize în ultima perioadă. Are multe afecțiuni. Dacă o vezi, nu o recunoști. Și e foarte greu. Boala a schimbat-o, e foarte rău. Dar trebuie să fac tot ce pot pentru ea, până când s-o putea. Mi-e teamă pentru că o vad cum îmbătrânește.

Când îmbătrânești brusc… Lucrurile la ea au evoluat foarte repede. Nu ești pregătit, eu tot o vedeam în putere. Ea a fost o forță toată viața ei, știi bine câte a dus. Femeia e un tezaur de educație, de înțelepciune, de tot. Și când o văd acum e foarte greu. Pentru că nu știi.. stagnează, evoluează?', a declarat Oana Roman.

Citește și: Oana Roman, adevărul despre despărțirea de Marius Elisei: „Lui nu i-a mai convenit să stea cu mama”!

Citește și: Cum se înțelege Raluca Bădulescu cu părinții, la 46 de ani: „Chiar dacă s-au supărat privind unele alegeri pe care le-am făcut…”/ EXCLUSIV

Citește și: Cleopatra Stratan a postat prima fotografie cu mama ei. Cum arată soția lui Pavel Stratan

Citește și: Mioara Roman, dezvăluiri din copilărie: „Eu nu am avut mamă. Mi-a lipsit!”

„Ea mereu îmi spune „Nu mai vreau să fiu o povară' și oricât încerc să îi spun că nu e așa este prea deșteaptă. Are un Parkinson foarte agresiv care nu o mai lasă să folosească o mână deloc și ea vrea să facă.

Și ea încă este destul de independentă, insistă să se îmbrace, să îți pună de mâncare.Și pentru ea e foarte greu. Dar pentru mine e foarte greu pentru că nu te pregătește nimeni să vezi situația asta, că un om care a fost o forță a naturii să își piardă… ', a adăugat vedeta, în emisiunea „Trăiri alături de Andreea Mantea'.

Mioara Roman suferă de o boală gravă. Oana Roman, cu lacrimi în ochi: "Are un Parkinson foarte agresiv"Mioara Roman suferă de o boală gravă. Oana Roman, cu lacrimi în ochi: "Are un Parkinson foarte agresiv"

Din păcate pentru Mioara Roman, nici medicii nu pot face prea multe. Chiar și așa însă, fiica ei are grijă să primească mereu cea mai bună îngrijire medicală posibilă, pentru a-i ușura viața cât de mult posibil.

„Nici doctorii nu pot să facă prea multe. Ea are parte de cea mai bună îngrijire medicală. Ea primește ajutor medical, dar sunt anumite lucruri pe care medicii nu le pot face. Nu e ceva care se operează sau trece, sunt niște boli degenerative care nu pot fi controlate sută la sută. Asta e greu, foarte greu', a spus Oana Roman, cu lacrimi în ochi.

Ce s-a întâmplat între Oana și Marius Elisei, după ce a venit și Mioara Roman în casa lor

„Mama trebuie să stea cu mine pentru că nu mai putea să stea singură. Marius a venit cu ideea să stea cu noi, dar apoi nu i-a mai convenit, pentru că simțea că îi ia din intimitate, că nu mai era aceeași atmosferă în casă. Dar nu de la asta au început discuțiile dintre noi, acestea au apărut de mai mulți ani, dar nu din cauza mamei.

Problemele nu au venit din exterior, au fost interioare. La un moment se întâmplă să ajungi în punctul în care să îți dai seama că sunt chestii care țin de principii de viață, care sunt diferite. Si atunci, ce rost are să te chinui? Nu e sfârșitul lumii, nu moare nimeni”, a mărturisit Oana Roman.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter