Niculae Bădălău a fost trimis în judecată pentru dare de mită și trafic de influență. Ce se arată în comunicatul DNA

Publicat pe

Niculae Bădălău a fost trimis în judecată pentru dare de mită și trafic de influență. Este vestea momentului în showbiz-ul românesc. Tatăl cunoscutului om de afaceri, Gabi Bădălău, are probleme serioase cu lege. Acesta era cercetat pentru trafic de influență în formă continuată și dare de mită, încă de când era consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit în aceeași insitutiție. Azi însă, după cele 30 de zile de arest preventiv, DNA a luat decizia de a-l trimite în judecată pe fostul baron PSD.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Familia Bădălău nu traversează deloc momente bune! După ce a fost cercetat ani la rând pentru trafic de influență și dare de mită, procurorii DNA au luat astăzi, 16 decembrie 2022, decizia de a-l trimite în judecată pe Niculae Bădălău, fostul baron PSD.

Niculae Bădălău a fost trimis în judecată pentru dare de mită și trafic de influență. Ce se arată în comunicatul DNANiculae Bădălău a fost trimis în judecată pentru dare de mită și trafic de influență. Ce se arată în comunicatul DNA

Conform comunicatului DNA, Niculae Bădălău i-a promis unui primar remiterea procentului de 7%, echivalentul a 170.000 de euro, parte din valoarea contractului. Mai mult, în data de 25 noiembrie 2022, Niculae Bădălău a remis suma de 35.000 lei primarului.

Citește și: Ce avere are Niculae Bădălău.Încasează lunar un salariu de peste 5.000 de euro

Citește și: Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.Vicepreședintele Curții de Conturi va petrece sărbătorile în închisoare

Citește și: Legătura dintre familia lui Florin Salam și Floricica Dansatoarea:”Mama lui Betty m-a luat la ea acasă…”

Citește și: Cătălin Cazacu, în lacrimi la TV, după despărțirea de Ramona Olaru:'În sufletul meu sunt terminat'

Niculae Bădălău a fost trimis în judecată pentru dare de mită și trafic de influență

În urmă cu aproximativ o lună, familia Bădălău afla trista veste cum că Niculae Bădălău, capul familiei, este reținut de procurorii DNA. Pe atunci a fost acuzat într-un dosar de corupție, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile. Inițial, a contestat decizia de a rămâne în arest preventiv. Din nefericire pentru cei dragi lui, contestația lui a fost respinsă. Azi s-a decis ca fostul baron PSD să fie trimis în judecată. Vestea nu este deloc una bună, și ce-i drept nimeni nu se aștepta.

Ce se arată în comunicatul făcut de către DNA

Lucrurile iau o altă întorsătură dacă citim cu atenție cele evidențiate de către procurorii DNA. Comunicatul a fost făcut public, imediat după ce s-a luat deciza ca Niculae Bădălău să fie trimis în judecată, fiind cercetat de ani buni pentru dare de mită și trafic de influență.

'În zilele de 9 august 2022 și 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un anumit contract unei societăți administrate de o rudă a inculpatului. Contractul viza „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă…,' fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA.

În schimbul acestui „serviciu', inculpatul ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), asupra căreia a lăsat să se înțeleagă că are influență. Să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de primăria respectivă. În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială. Privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…', inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit primarului mai multe sume de bani. În schimb, acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.', a transmis DNA în rechizitoriu.

Ce avere are Niculae Bădălău

Conform ultimei declarații de avere depusă oficial de Niculae Bădălău, ca vicepreședinte al Curții de Conturi, în ultimul an a încasat lunar un salariu de aproape 5.300 de euro din partea acestei instituții. Mai precis, suma totală încasată de la Curtea de Conturi fiind de 317.741 de lei. La un calcul, reiese un salariu lunar de 26.478 de lei.

Sursă foto: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter