Niculina Stoican, primele declarații după înmormântarea lui Petrică Mîțu Stoian: „Am vrut să-i cântăm, dar nu am avut putere”

Publicat pe

Niculina Stoican, primele declarații după înmormântarea lui Petrică Mîțu Stoian. Marele interpret de muzică populară s-a stins din viață sâmbătă, 6 noiembrie 2021. Acesta a lăsat în urma sa foarte multe lacrimi și durere. Una dintre prietenele și colegele sale de breaslă, Niculina Stoican a fost alături de artist pe tot parcursul priveghiului. Acum, solista oferă primele declarații cu privire la nefericitul eveniment.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Petrică Mîțu Stoian a fost unul dintre cei mai iubiți interpreți de muzică de populară din România. Acesta s-a stins din viață sâmbătă, 6 noiembrie 2021. Vestea a adus multe lacrimi și tristețe în sufletele fanilor și colegilor săi de breaslă. Niculina Stoican este una dintre prietenele artistului care a rămas alături de el până în ultima clipă. Acum, ea oferă primele declarații cu privire la tragicul eveniment.

Aceasta a fost alături de bunul său prieten și l-a vegheat tot timpul. Interpreta de muzică populară a vorbit acum despre cum s-a desfășurat înmormântarea, dar și ce tradiție nu s-a putut respecta.

Citește și: Ce a făcut și cum s-a afișat Niculina Stoican la înmormântarea lui Petrică Mîțu Stoian

Citește și: Ce pensie avea Petrică Mîțu Stoian:„Asta e o umilință. Eu nu sunt oricine'

Citește și: Incendiu la un spital Covid din Ploiești.Doi pacienți au murit

Citește și: Cu ce probleme se confruntă Nicole Cherry în ultima perioadă a sarcinii:„A început să mă doară…'

Niculina Stoican, primele declarații după înmormântarea lui Petrică Mîțu Stoian

Niculina Stoican și Petrică Mîțu Stoian au avut o relație extrem de apropiată. După tragicul eveniment, femeia a fost alături de bunul său prieten și a vegheat la capul său fără încetare. Aceasta a povestit cum a vorbit cu el pe parcursul nopților petrecute lângă trupul neînsuflețit.

Am povestit toată noaptea lângă el. Ne-am amintit. Am fost lângă el eu, fosta lui soţie, Carmen, familia de la Piteşti cu băiatul pe care el l-a luat sub aripa lui ocrotitoare şi l-a îndrumat să cânte.. A fost finul lui de la Târgu Jiu. Au fost dansatorii noştri care au făcut gardă, o parte din angajaţi. Una dintre fetele familiei Guşman.. Nicio secundă nu a rămas singur.', a spus ea pentru România TV.

Ce tradiție nu s-a respectat la înmormântare

Niculina Stoican și-ar fi dorit ca la înmormântarea bunului său prieten să se respecte tradițiile din Mehedinți. Pentru a se cânta Zorile era necesar să fie prezente trei femei. Această tradiție nu a mai fost respectată, motiv pentru care interpreta de muzică populară s-a simțit vinovată.

În sufletul meu, mi-am dorit ca atât cât va sta la „Maria Tănase', să aibă parte de regulile pe care noi le respectăm în Mehedinţi la o înmormântare. Am vrut dimineaţa să-i cântăm Zorile, dar nu am avut putere. Nu am găsit această putere şi nu le ştia nimeni ca la Mehedinţi. Ar fi trebuit să fie trei femei care să le cânte şi la asta nu m-am mai gândit. Nu m-a mai dus mintea. Nu m-am gândit, dar măcar am stat lângă el şi fiecare dintre noi a povestit şi şi-a amintit.', a continuat ea.

Niculina Stoican: „El este al întregii țări'

Deși lângă regretatul interpret de muzică populară au fost prezenți doar apropiații, Niculina Stoican a menționat că Petrică Mîțu Stoian a fost al întregii țări. Aceasta a subliniat faptul că își dorește ca el să vadă cât de prețuit a fost pe această lume.

Se spune în tradiţia populară să nu există moarte fără râs şi nuntă fără plâns. Am plâns şi am râs amintindu-ne de câte făceam cu el. Cât l-am avut la „Maria Tănase, poate că nu e potrivit ce spun. Cei care am avut grijă de el şi ne-am dorit să vadă că l-am preţuit cu toţii şi că el nu este doar al Mehedinţiului, pentru că el este al ţării întregi', a continuat ea.

„Totul a fost pus la punct secundă cu secundă'

Se pare că cei mai apropiați colegi ai interpretului s-au mobilizat în așa fel încât să nu existe probleme pe parcursul înmormântării. Niculina Stoican spune că Petrică Mîțu Stoian nu a stat nicio secundă singur.

Totul a fost pus la punct secundă cu secundă. Fiecare om din Ansamblul Folcloric „Maria Tănase' a ştiut ce are de făcut. Încă de duminică dimineaţa, de când am pregătit foaierul de la poarta instituţiei cu flori şi pozele lui, cu „rămas bun, maestre'. Îi plăcea mult să i se spună maestre. Zâmbea aşa ironic… Fiecare moment a fost pregătit de noi toţi. Toată noaptea, cât a stat la Amsamblul Folcloric „Maria Tănase', s-a făcut gardă lângă el. Nicio secundă nu a stat singur.', a mai spus interpeta.

Niculina Stoican, recunoscătoare oamenilor din jurul său

Aceasta a mai spus că trece prin momente extrem de dificile și se simte recunoscătoare oamenilor pe care i-a avut în jurul său. Cu ajutorul acestora, ea a reușit să facă față tragicului eveniment.

Este foarte greu, dar eu am norocul unui colectiv impecabil care m-a susţinut şi a fost alături de mine încă din clipa în care am aflat ce s-a întâmplat cu Petre şi până în momentul în care Petre a ieşit din curtea instituţiei şi a plecat la Teatrul Naţional', a spus ea.

Niculina Stoican, mulțumiri pentru autorități

Aceasta le-a mulțumit public autorităților, dar și doamnei primar Olguța Vasilescu. Ea consideră că a primit foarte mult ajutor din partea poliției și a conducerii orașului Craiova.

Am avut alături de mine toate instituţiile oraşului Craiova şi trebuie să mulţumesc Primăriei şi doamnei primar Olguţa Vasilescu, Poliţiei, tuturor instituţiilor care m-au ajutat şi m-au susţinut în fiecare clipă. E foarte greu să ai grijă de tot ce se întâmplă; de oamenii care vin şi întreabă, de angajaţii, fiecare dintre ei trebuie să facă ceva, să ai grijă să nu le impui nişte lucruri şi să-i faci să participe cu sufletul.', a continuat ea.

„Ne-am dorit să aibă parte de drapel'

Niculina Stoican s-a gândit la toate detaliile ce țin de înmormântare. Aceasta a venit din Mehedinți cu garda lui Tudor Vladimirescu și și-a dorit ca Petrică Mîțu Stoian să aibă parte de drapel.

Fiecare dintre ei a pus suflet în tot ce s-a întâmplat. Astăzi noi am fost prezenţi alături de el. Am adus din Mehedinţi, de acolo de unde suntem noi, am adus garda lui Tudor Vladimirescu. Ne-am dorit ca Petre să aibă parte de drapel alături el şi să simtă că nu a aparţinut doar Gorjului şi Doljului, ci că Mehedinţiul a fost alături de el.', a continuat artista.

Niculina Stoican: „Cântecele lui vor rămâne'

Interpreta de muzică populară este de părere că moartea lui Petrică Mîțu Stoian reprezintă un eveniment plin de durere și lacrimi. Aceasta consideră că melodiile artistului vor rămâne, însă va fi dificil fără prezența lui fizică.

A fost cumva o formă de recunoştinţă a mehedinţenilor în plus faţă de i-a dăruit Gorjul şi Doljul. A fost foarte greu, dar cred că cel puţin din punctul meu de vedere şi pentru sufletul meu greul începe de acum încolo, pentru că nu va mai fi fizic. Cântecele lui vor rămâne, dar nu va mai fi fizic şi atunci pentru cei care aveau nevoie de el. Eu nu mă întâlneam foarte des cu el.', a spus aceasta pentru sursa citată.

Sursă foto: Facebook

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter