Petrică Mîțu Stoian avea în casă o icoană făcătoare de minuni. Care este istoria ei și cât valorează

Publicat pe

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață pe 6 noiembrie la vârsta de 61 de ani. Moartea regretatului artist i-a șocat pe cei care l-au cunoscut și apreciat pentru talentul său. Interpretul de muzică populară avea în casă o icoană făcătoare de minuni, în fața căreia se ruga în fiecare seara. Care este istoria ei și cât de mult a însemnat pentru artist?

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIMEBRIE, GRATIS, AICI!

Regretatul artist a lăsat în urma lui multă tristețe și durere, mai ales că în câteva zile se apropie Crăciunul, iar Petrică Mîțu Stoian obișnuia să colinde publicul cu melodiile sale. Cântărețul era o persoană credincioasă, motiv pentru care avea și o icoană făcătoare de minuni în casa sa din Craiova.

Petrică Mîțu Stoian avea în casă o icoană făcătoare de minuni. Care este istoria ei și cât valoreazăPetrică Mîțu Stoian avea în casă o icoană făcătoare de minuni. Care este istoria ei și cât valorează

Petrică Mîțu Stoian se ruga în fiecare seară la icoana făcătoare de minuni pe care o ținea în casă. Artistul a lăsat în urma lui nu doar averi materiale ci și spirituale, iar una dintre cele este această icoană pe care o ținea înrămată pe unul din pereții locuinței sale.

Citește și: Constantin Enceanu a plâns pe scenă, după moartea lui Petrică Mîțu Stoian:„Din nefericire, vorbim la trecut de bunul nostru prieten'

Citește și: Cum arată casa natală a lui Petrică Mîțu Stoian:”Iubea locul acesta, de aceea a și investit aici”

Citește și: Maurice Munteanu a slăbit 23 de kilograme.Cum arată acum juratul Bravo, ai stil!

Citește și: Povestea de dragoste dintre Prințesa Diana și Dodi Fayed, în noul sezon The Crown

Petrică Mîțu Stoian, despre icoana făcătoare de minuni din casa sa

În urmă cu ceva timp, Petrică Mîțu Stoian și-a deschis ușa casei și a permis tuturor să intre în casa sa. Artistul și-arătat locuința din Craiova, iar prezentatorul Andrei Ștefănescu, cel care a mers acasă la cântăreț a remarcat icoana făcătoare de minuni pe care Petrică Mîțu Stoian o avea pe perete. Regretatul interpret de muzică populară deținea mai multe icoane la el acasă, dar aceasta era mai deosebită față de celelalte. Potrivit artistului, icoana făcătoare de miniuni era o Kazanskaia adusă din Rusia.

'Este o icoană adusă din Rusia, o 'Kazanskaia' – Fecioara din Kazan. Este adusă în perioada primului război mondial. Este o icoană făcătoare de minuni.(…) Astea sunt sfințite și sunt poleite', declara Petrică Mîțu Stoian, potrivit Wowbiz.ro.

Care este istoria icoanei făcătoare de minuni din casa lui Petrică Mîțu Stoian

Kazanskaia sau 'Fecioara din Kazan ' reprezintă unul din cele mai importante simboluri ale ortodoxiei ruse. Prima icoană a fost așezată în catedrala din Piața Roșie de către Dimitrie. Pojarski după eliberarea Moscovei de armata poloneză, în 1612.

Astfel, copii ale acestei icoane au circulat prin toată lumea, iar una din ele a ajuns în Portugalia și apoi în casa Papei Ioan al II-lea. Ulterior, acesta a returnat-o Rusiei în 2004, după ce ani la rând s-a rugat la ea. Kazanskaia este icoana făcătoare de minuni despre care se spune că vindecă boli grele precum cancerul. Petrică Mîțu Stoian avea o astfel de icoană la el în casă deoarece suferea de cancer și urma să fie operat în luna ianuarie. Din păcate, artistul s-a stins din viață în urma unui șoc septic.

Cât costă icoana lui Petrică Mîțu Stoian

Icoana lui Petrică Mîțu Stoian are o valoare spirituală, dar este și un obiect original, sfințit și mai vechi de 100 de ani. Astfel, icoana făcătoare de minuni din casa regretatului artist poate valora chira 20.000 de euro dacă este însoțită de un certificat care să-i ateste originea și vechimea.

În dormitor, regretatul interpret de muzică populară avea în dormitor o replică a celebrului tablou Întoarcerea fiului risipitor semnat de Rembrandt, o operă care a stârnit controverse de-a lungul timpului.

Sursa foto: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter