Regina Elisabeta a II-a are o ușă secretă în apartamentul de la Buckingham. La ce o folosește suverana

Publicat pe

În filme, castelele au întotdeauna pasaje secrete, dar nici realitatea nu este departe – Regina Elisabeta a II-a are o ușă secretă în apartamentul de la Palatul Buckingham, ușă construită astfel încât să nu fie remarcată. Iată la ce îi folosește suveranei Marii Britanii!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Deși în plate și castele pasajale sunt nelipsite, puțini știu că și Regina Elisabeta a II-a are o ușă secretă în apartamentul de la Buckingham, ușă ascunsă cu măiestrie în spatele unei oglinzi impresionante. La prima vedere, nimeni nu ar ghici ce se află acolo, însă acea ușă îi permite suveranei să dispară cu rapiditate din The White Drawing Room spre celelalte încăperi ale palatului fără a fi observată de nimeni.

Regina Elisabeta a II-a are o ușă secretă în apartamentul de la Buckingham. La ce o folosește suveranaRegina Elisabeta a II-a are o ușă secretă în apartamentul de la Buckingham. La ce o folosește suverana

Regina Elisabeta a II-a are o ușă secretă la Buckingham

Ușa secretă din apartamentul Reginei este, de fapt, atașată unui pasaj care îi permite acesteia să circule nestingherită până în centrul palatului fără a fi observată. Pasajul secret leagă zonele de locuit ale suveranei direct de Salonul Alb. Se spune că acest salon este cea mai mare cameră din Palatul Buckingham și servește drept sală de recepție, fiind locul unde Majestatea sa și familia regală se adună la evenimentele oficiale, tot acesta fiind și locul unde suverana își ține discursul de Crăciun, notează latintimes.com.

Citește și: Mesajul emoționant transmis de Regina Elisabeta a II-a: „Nimeni nu poate încetini trecerea timpului”

Citește și: Ce talent ascuns are Regina Elisabeta. Asistenta ei a dat-o de gol!

Citește și: Ce accesoriu nu a avut voie Kate Middleton să poarte în ziua nunții.Motivul interdicției

Citește și: Robert Turcescu, detalii neștiute despre relația de 10 ani pe care a avut-o cu Oana Sîrbu:'Nu ne-am pus problema…'

Situată în spatele unei oglinzi impresionante, ușa este imposibil de descoperit, însă acum trei ani Salonul alb și alte 18 camere au fost deschise publicului, așadar au fost și câțiva norocoși care au descoperit unde se află mecanismul de deschidere a ușii.

În Castelul Windsor există o trapă secretă

Ușa secretă a Reginei Elisabeta a II-a nu este o raritate. De-a lungul timpului, în vremuri tulburi, pasajele și camerele secrete au fost considerate o necesitate, așadar majoritatea castelelor dețin așa ceva. Aceste pasaje au ajutat adeseori membrii aristocrației să scape din situații dificile, în timpul războaielor sau al revoluțiilor. Nu în ultimul rând, au fost folosite pentru întâlniri secrete, în general în scopuri politice.

Și Castelul Windsor deține o trapă secretă, care a fost descoperită în anul 2011. Trapa ascunsă datează din Evul Mediu și a fost edificată pentru ca trupele britanice să poată ieși nevăzute din castel, în cazul unui asediu. De asemenea, reprezenta o soluție rapidă de ieșire din castel pentru membrii aristocrației, în caz că viețile le-ar fi fost amenințate.

Foto: Hepta, captură de ecran

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter