A murit Charles Grodin, actorul îndrăgit pentru rolul din comedia „Beethoven”

Publicat pe

A murit actorul Charles Grodin, cunoscut pentru rolurile din „Beethoven', „Midnight Run' și „The Heartbreak Kid'. Grodin (86 ani) a fost o figură populară la Hollywood, care a stârnit hohote de râs cu rolurile sale peste 60 de ani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Actorul a murit pe 18 mai, în casa lui din Wilton, Connecticut. Fiul său, Nicholas, a declarat presei din SUA că tatăl lui suferea de cancer. După anunţul morții, numeroase staruri i-au adus omagii, inclusiv actorul Steve Martin, care l-a descris drept „unul dintre cei mai amuzanţi oameni pe care i-am cunoscut'.

A murit Charles Grodin, actorul îndrăgit pentru rolul din comedia „Beethoven'A murit Charles Grodin, actorul îndrăgit pentru rolul din comedia „Beethoven'

Unul din cele mai cunoscut roluri ale lui Grodin a fost cel din seria filmelor de familie „Beethoven' (1992), unde a interpretat un tată cu temperament vulcanic, „cucerit' însă de un câine adorabil.

Charles Grodin, roluri alături de Anthony Quinn și Robert De Niro

Charles Grodin s-a născut în Pittsburgh, Pennsylvania, și a renunţat la studiile de la Universitatea din Miami pentru a deveni actor.

În anii 1960, a început să joace pe Broadway, iar la scurt timp a făcut trecerea la televiziune şi film. A avut un rol mic în „Rosemary’s Baby' (1968) al lui Roman Polanski, iar în anii 1970 cariera lui a demarat. A jucat în filme precum „Catch-22' şi „The Heartbreak Kid', care i-au consolidat statutul de actor de comedie, potrivit digi24.ro.

Citește și: Relația neștiută dintre Mihai Bendeac și cântăreața Celia:'De la ea am primit cea mai frumoasă declarație de dragoste'

Citește și: George Burcea, fostul soț al Andreei Bălan, trimis în judecată.A fost prins drogat la volan, anul trecut

Citește și: De ce s-au certat, de fapt, Elena Marin și Raluca Dumitru:„Conflictul va dura pentru că…’

Pentru rolul din „The Heartbreak Kid', a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru cel mai bun actor. Faptul că nu a câştigat nu l-a demoralizat: „Nu mă plâng vreodată de ceva, pentru că sunt conştient de ce se întâmplă în jurul meu şi sunt conştient şi de faptul că sunt mulţi oameni foarte talentaţi care nici măcar nu au un loc de muncă în industria spectacolului. Dar asta pentru că nu pot suporta respingerea, iar eu pot şi sunt obişnuit cu ea'.

Grodin a fost premiat și la Valladolid International Film Festival din 1988 pentru rolul din comedia de acţiune „Midnight Run', în care a jucat alături de Robert De Niro.

El a mai primit un Emmy din postura de co-scenarist al unui program TV special cu Paul Simon din 1977. A găzduit propriul show în 1990 şi a apărut frecvent la emisiunile lui Johnny Carson, David Letterman şi Jay Leno.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter