Îi mai ții minte pe Dana Bartzer și Dan Creimerman? Cum arată artiștii acum și cu ce se ocupă

Publicat pe

Îi mai ții minte pe Dana Bartzer și Dan Creimerman, cuplul de aur al muzicii ușoare româneşti din anii 80? Cei doi artiști nu mai fac parte de mult timp din viața publică și au stat departe în ultimii ani de lumina reflectoarelor. Dana Bartzer și Dan Creimerman nu au renunțat la muzică, doar că nu mai urcă pe scenă în calitate de soliști și și-au găsit o altă pasiune.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Dana Bartzer și Dan Creimerman și-au canalizat atenția către propriul studio, la care apelează numeroase agenții de publicitate unde crează și înregistrează. Se ocupă de foarte multe proiecte de muzică clasică și sunt co-organizatori, sub asociația lor culturală și canalul media „Art Channel'.

Îi mai ții minte pe Dana Bartzer și Dan Creimerman? Cum arată artiștii acum și cu ce se ocupăÎi mai ții minte pe Dana Bartzer și Dan Creimerman? Cum arată artiștii acum și cu ce se ocupă

Dana Bartzer și Dan Creimerman participă la multe întâlniri cu profesorii și elevii premianți ai celui mai cunoscut liceu de muzică din Capitală. Mai exact, este vorba de gala muzicală „Live la Enescu', eveniment prezentat ani la rând la Dana Bartzer.

În 1986, Dana a câștigat Premiul Tinereţii la Festivalul de la Mamaia, iar vocea sa a răsunat pe scenele românești până la Revoluție. Apoi, a luat decizia de a se retrage din muzică și s-a reprofilat.

Cum arată și cu ce se ocupă acum Dana Bartzer și Dan Craimerman

Dana Bartzer, care are 55 de ani acum, este profesoară de canto pentru tinerii la început de drum. Printre aceștia se numără și Andrada Precup, câștigătoarea emisiunii X Factor din anul 2020. Artista are numai cuvinte de laudă pentru concurenta lui Ștefan Bănică.

„Andrada învață la Colegiul George Enescu de anul trecut, al doilea an la secția specială de jazz pop. A fost acceptată prin examene și am preluat-o eu. Am fost un pic temătoare la început, pentru că eram fără experiență cu o elevă nevăzătoare.

Însă este eleva ideală, un om minunat, foarte caldă, un muzician extraordinar, un om talentat, dornică să facă muzică, dornică de a învăța lucruri noi. Nu spune niciodată NU, ci doar ‘să vedem, să încerc. 

Citește și: Cine este eliminat la Survivor. Daniel Pavel descalifică un concurent:'Se termină acum și aici'

Citește și: Pe cine susține Andreea Esca la Survivor:„Sunt cu ochii pe tine…’

Citește și: Soțul Andreei Tonciu l-a făcut praf pe CRBL, după ce artistul a înjurat-o pe brunetă, la Survivor:„Arată-ți bărbația cu mine’

Ce-și dorește un profesor mai mult decât atât? Are o ureche și un auz absolut, o acuratețe vocală, o memorie fantastică. Pentru noi, cei care vedem, e greu de înțeles cum procedează ei, nevăzătorii.

Ea reține piesele ascultând, are programe speciale, este pricepută în tehnologie. Trebuie să știți că ea este la un liceu normal, nu la un liceu pentru nevăzători. Ea ține pasul cu toată lumea.

Andrada este foarte lipicioasă, e un om cald. Avem o relație de prietenie, stăm de vorbă, chiar locuiește aproape de noi, într-o garsonieră cu sora ei, ea nefiind din București', spunea la un moment dat Dana Bartzer, potrivit fanatik.ro.

Dana Bartzer și Dan Creimerman au doi copii

Artista de origine șvabă, fiică compozitorului Richard Bartze, formează un cuplu cu Dan Creimerman de foarte multă vreme atât pe scena muzicală, cât și în plan personal. Formează o familie din anul 1988 și au doi copii.

Boris este specialist în imagine și absolvent al Universității de Arte și Design din Karlsruhe, Germania, în timp ce Robert este un instrumentist de excepție.

Robert este un pianist foarte cunoscut, dovadă că este invitat la mai multe festivaluri concurs, masterclass-uri și tabere de muzică clasică.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter