Larisa Iordache a luat medalie de aur, la bârnă, la Cupa Mondială de la Cairo

Publicat pe

Larisa Iordache a câştigat medalia de aur la bârnă, duminică, la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Cairo (Egipt), anunță Federaţia Română de Gimnastică.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

În vârstă de 24 de ani, Larisa Iordache, calificată la JO de la Tokyo, dar care a avut unele probleme de sănătate anul acesta, a obţinut în finală nota 13,366, fiind urmată de Diana Varinska (Ucraina) şi de Zeyna Ibrahim (Egipt).

Larisa Iordache a luat medalie de aur, la bârnă, la Cupa Mondială de la CairoLarisa Iordache a luat medalie de aur, la bârnă, la Cupa Mondială de la Cairo

Sâmbătă, Larisa Iordache obţinuse medalia de bronz la paralele la aceeași competiție, potrivit Digi24.ro.

În finala masculină de la paralele, Andrei Muntean s-a clasat pe locul 8, notat cu 12,300, după ce se calificase cu a patra notă.

Larisa Iordache, Maria Holbură (rezervă în finalele de la bârnă şi sol) şi Marian Drăgulescu (retras înainte de concurs din cauza unei contracturi la spate) sunt calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

În urmă cu o săptămână, Marian Drăgulescu (40 de ani) câștigase medalia de argint la sărituri la Cupa Mondială de la Varna.

Citește și: Aida Parascan, acuzații grave pentru medicul care i-a monitorizat sarcina

Citește și: Aida Parascan, detalii șocante după pierderea sarcinii

Citește și: Prima reacție a Reginei Elisabeta după nașterea fiicei lui Meghan Markle și a lui Harry

Larisa Iordache a renăscut când când nimeni nu mai credea

În octombrie 2017, Larisa Iordache şi-a rupt tendonul de la glezna stângă. După două operaţii cu rezultate dezamăgitoare, toate semnele indicau spre finalul carierei sale.

După 16 luni de stat pe margine, a putut să înceapă din nou antrenamentele ca sportiv de performanţă. Iar după trei ani de la ruptura tendonului a participat la o competiţie internaţională: Europenele din 2020.

Sportiva nu s-a lăsat învinsă de dificultățile care i-au apărut în carieră, iar acum pleacă spre Tokyo cu șanse foarte mari pentru medalii importante.

Larisa are şapte medalii de aur la Europene, 9 medalii de argint la Europene şi Mondiale, un bronz la Jocurile Olimpice şi câte două bronzuri la Europene şi Mondiale. Pe toate le-a obţinut în nouă ani de carieră la senioare, din care pe trei i-a petrecut pe bară, în afara competiţiei, din cauza accidentării de la Montreal, 2017, când şi-a rupt tendonul de la glezna stângă.

În decembrie 2020, la Mersin, în Turcia, Larisa a şocat lumea gimnasticii. După o pauză de trei ani, a reuşit să obţină două medalii de aur la bârnă şi sol şi două medalii de argint: cu echipa şi la sărituri.

„Zi de zi, ai un obiectiv fix. Şi-ţi zici: băi, trebuie să ajung acolo, pentru că eu acolo trebuie să fiu. Obiectivul ăla îţi dă speranţă, îţi dă putere, să treci peste obstacole. Eram nerăbdătoare să fiu în sala de antrenament. Vin şi lucrurile materiale apoi, dar asta prea puţin contează. Pentru mine doar să fiu iar în competiţie a fost WOW. Fericirea pe care eu o am în competiţie mă ţine în viaţă', a declarat Larisa Iordache într-un interviu acordat recent Libertatea.

foto: Facebook Larisa Iordache 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter