Medicul care l-a tratat în camera hiperbară pe Petrică Mîţu Stoian, primele declarații: "La noi, domnul a venit cu..."

Publicat pe

Noi informații ies la iveală în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian. Medicul care l-a tratat pe artist în camera hiperbară a făcut o serie de declarații legate de starea de sănătate pe care solistul de muzică populară o avea când s-a prezentat la clinică și ce fapte s-au întâmplat pe parcurs, care au dus la moartea lui Petrică Mîțu Stoian.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Potrivit Antena3.ro, medicul care i-a facut tratamentul în camera hiperbară lui Petrică Miţu Stoian este, de fapt, medic psihiatru, însă deține acreditare din partea Ministerului Sănătății, care îi permite să facă astfel de terapii în clinica din Reșița. Medicul a mărturisit că Petrică Mâțu Stoian a ajuns la spital cu o stare generală destul de bună, care s-a degradat ulterior.

'La noi domnul a venit cu o stare clinică aparent bună, aceste diagnostice nu sunt compatibile cu starea lui clinică la momentul sosirii. Sigur, aceste diagnostice sunt după ce s-a degradat starea de sănătate. La noi, domnul a venit cu parametri vitali normali, în urma consultației inițiale a primit aprobarea de a intra într-o primă testare în spațiul hiperbar', a povestit medicul la Antena 3.

Medicul care l-a tratat în camera hiperbară pe Petrică Mîţu Stoian, primele declarații

În plus, medicul care l-a tratat pe Petrică Mîțu Stoian susține că în timpul tratamentului hiperbar pot apărea două tipuri de probleme, însă cadrul medical a mai spus că este de părere că Petrică Mîțu Stoian nu a decedat din cauza expunerii la oxigen.

„Eu l-am tratat! Nu cred că domnul Petrică Mîțu-Stoian a decedat din cauza expunerii la oxigen!

Acele discuții legate de această 'explozie' în termeni populari, aceste barotraume, nu se susțin pentru că în timpul tratamentului hiperbar pot apărea două tipuri de probleme.

Pot apărea probleme acute, pe fond mecanic, prin proces fizic al presiunii, caz în care leziunile apar în timpul terapiei sau imediat după și se manifesta cu durere, junghi toracic, dispnee', a adăugat medicul.

Citește și: Ce pensie avea Petrică Mîțu Stoian:„Asta e o umilință. Eu nu sunt oricine’

Citește și: Incendiu la un spital Covid din Ploiești.Doi pacienți au murit

Citește și: Ce a făcut și cum s-a afișat Niculina Stoican la înmormântarea lui Petrică Mîțu Stoian

Surorile lui Petrică Mîțu Stoian fac acuzații grave

Surorile lui Petrică Mîțu Stoian fac acuzații grave la adresa cadrelor medicale care s-au ocupat de regretatul artist și consideră că acesta „a murit cu zile”.

„Credem că a murit cu zile, pentru că el a venit pe picioare, a condus de la Craiova până la Reșița, de la Reșița până la Sasca, unde au ei clinica, și după a doua zi, până seara, să moară?! Cum poate să fie așa.

Eu nu cred că se întâmplă asta așa. Eu am convingerea asta că ceva a fost în neregulă acolo, dar nu știu ce. Eu nu acuz pe nimeni, dar ancheta va desluși această poveste tragică', a spus una dintre surorile lui Petrică Mîțu Stoian.

Petrică Mîțu Stoian a murit la 61 de ani, în spital

Petrică Mâțu Stoian a filmat, alături de colegii săi de breaslă, ediția care va putea fi văzută de Revelion, dar nimic nu prevestea nenorocirea.

Solistul de muzică populară a ajuns de urgență la spital, după ce a acuzat stări de rău și începuse să tușească cu sânge. Potrivit medicilor, bărbatul suferea de bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică.

De câteva zile, artistul se afla în tratament post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin. Petrică Mâțu Stoian era vaccinat cu ambele doze de vaccin și booster împotriva noului coronavirus.

Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru el și Petrică Mîțu-Stoian a decedat sâmbătă, 6 noiembrie 2021, la spitalul din Reșița.

Dosar penal deschis după moartea lui Petrică Mîțu Stoian

„Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșita au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă în cazul lui Petrică Mîțu Stoian.

Procurorii s-au autosesizat după declarațiile făcute de sora regretatului artist care a susținut că medicii au informat-o că alte trei persoane au ajuns aici la spital în stare gravă de la aceeași clinică unde era internat Petrică Mîțu Stoian', se arată în decizia luată de magistrați.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter