Mihai Neșu și-a împlinit visul, la 10 ani de accidentul care l-a paralizat: "Orice rău are rolul lui"

Publicat pe

La 10 ani de la accidentul care l-a paralizat, Mihai Neșu și-a văzut visul cu ochii și îi mulțumește lui Dumnezeu pentru tot, inclusiv pentru ceea ce unii consideră „un blestem”. Fostul fotbalist crede că răul întâmplat lui i-a permis să se apropie mai mult de copiii bolnavi, care aveau nevoie de ajutorul lui.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Mihai Neșu a reușit să construiască o mare parte din centrul de recuperare pentru copiii și tinerii cu dezabilități neuromotorii, prin intermediul fundației 'Mihai Neșu'. Mihai Neșu a vorbit despre planurile lui și despre centrul pe care îl construiește pentru copiii cu dezabilități, în cadrul emisiunii 'Fiță cu Adiță', de pe canalul de YouTube theXclusive.

Mihai Neșu și-a împlinit visul, la 10 ani de accidentul care l-a paralizat: "Orice rău are rolul lui"Mihai Neșu și-a împlinit visul, la 10 ani de accidentul care l-a paralizat: "Orice rău are rolul lui"

Deși proiectul nu este gata, fostul fotbalist speră să strângă toți banii necesari, iar de sărbători, anul acesta, centrul să fie pregătit să-i primească pe copiii care au nevoie de terapie. După 10 ani de la tragicul accident, Mihai Neșu face zilnic recuperare, iar visul lui este să ajute și alți oameni care sunt în aceeași situație ca și el.

Mihai Neșu și-a împlinit visul, la 10 ani de accidentul care l-a paralizat

'De la începutului lui iunie, construim noul complex de recuperare pentru copii și tineri cu dezabilități neuromotorii…E un complex nou,care noi considerăm că este foarte necesar pentru copiii cu dezabilități, să aibă șanse mai mari la terapie și, plus, fiind în regim caritabil le dă posibilitatea părinților să-și permită să vină pe termen nelimitat la terapie, să nu le opreasă și să crească șansele copiilor de a face recuperare. Este un proiect pe care noi am început să-l gândim din 2018', a declarat Mihai Neșu.

Mihai Neșu încearcă să vadă binele în tot ce se întâmplă în viața lui, ba chiar crede că accidentul suferit în urmă cu 10 ani a avut un sens și a reușit să înțeleagă lucrurile mult mai bine.

'Chiar dacă la început lumea spunea că este un blestem, o nenorocire, s-a adeverit că, tot ce s-a întâmplat în ultimii ani, a avut un sens tot accidentul. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat să înțeleg rostul accidentului….Orice rău are rolul lui', a mai spus Mihai Neșu.

Citește și: Cum arată Cristina ICH în ultimul trimestru de sarcină?!Vedeta are o burtică din ce în ce mai mare

Citește și: Cum a reacționat Vlăduța Lupău după ce a fost declarată moartă pe TikTok:„Îmi e scârbă’

Citește și: De ce a nominalizat-o Laura Giurcanu pe Otilia Bilionera la Survivor:„Îmi doresc să…’

Mihai Neșu: „Scriu cu gura, de aceea am contracturi”

Fostul fundas stanga al Stelei, al lui Utrecht si al nationalei Romaniei a ramas paralizat, in urma unui accident la antrenament.  Astfel, Mihai Nesu si-a incheiat in mod tragic cariera de fotbalist, insa sportivul nu a renunțat la antrenamentele zilnice, ba chiar face progrese foarte mari. 

„Sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început și cu două antrenamente pe zi. De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele.

Trebuie să fac cam jumătate de oră mâini și jumătate de oră picioare. După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine.

După masa de prânz am kinoterapie la fundație, cam o oră și jumătate-două ore pe zi. Eu mișc ce pot să mișc cu mâinile și terapeuta mea îmi mișcă picioarele și îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi.

De doi ani am o cană adaptată, pe care o pot lua în poziția asta, o pot lua de pe masă și pot să beau apă cu ea dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, și apoi pot să o pun înapoi. Ăsta e un progres mare. Și acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină.', spunea Mihai Neșu anul trecut.

Fostul fotbalist spune ca se bucura de fiecare progres in parte si a explicat cum reuseste sa trimita mesaje virtuale, scriind cu gura.

„Sunt mulțumit de cum evoluează. Cu bățul ăsta scriu pe Whatsapp. Mă mișc repede, de aia am atâtea contracturi la mușchii de la ceafă, de la spate, la mușchii de sus. De la cât folosesc bățul. Dar am terapeuți buni, care au grijă de mine”,  a spus fostul fotbalist.

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter