Mihai Trăistariu și Laurențiu Duță, speriați după explozia de la Năvodari: "Dacă fumul își schimbă direcția..."

Publicat pe

Mihai Trăistariu și Laurențiu Duță de la 3 Sud Est, care sunt din Constanța, au avut o primă reacție legată de explozia de la Năvodari, în care un om a murit și mai mulți au fost răniți grav. Artiștii spun că momentan sunt calmi, dar totul depinde de direcția vântului, care s-ar putea schimba și ar aduce astfel norul chimic spre țărm.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Mihai Trăistariu, care locuiește de peste zece ani în Constanța, iar în Mamaia Nord deține patru apartamente pe care le închiriază turiștilor, ne-a oferit primele declarații, referitor la explozia de azi, de la Năvodari.

Mihai Trăistariu și Laurențiu Duță, speriați după explozia de la Năvodari: "Dacă fumul își schimbă direcția..."Mihai Trăistariu și Laurențiu Duță, speriați după explozia de la Năvodari: "Dacă fumul își schimbă direcția..."

„Eram la cazare cu turiştii. Ne-a luat pe toţi prin surprindere şi nu prea am înţeles despre ce este vorba până nu am primit mesajul de tip RO-Alert din partea autorităţilor. Până acum lumea şi-a păstrat cumpătul, dar ne rugăm să nu se schimbe direcţia vântului, fiindcă atunci norul negru şi gros care s-a format după deflagraţie şi se îndreaptă spre cer şi-ar putea schimba direcţia şi asta nu ar fi o veste bună!', a declarat Mihai Trăistariu, pentru impact.ro.

Iar Laurenţiu Duţă, din trupa 3 Sud Est, a adăugat: Eu locuiesc la şase sau şapte kilometri, suflul exploziei nu a ajuns la mine. Dar ţinem sub observaţie acel fum negru format ulterior. Deocamdată lucrurile par sub control, iar asta ne oferă tuturor un sentiment de siguranţă!'.

Citește și: Ce mesaj a primit Anamaria Prodan de la fosta soție a lui Reghe, când a fost părăsită:„Să simtă și ea…

Citește și: Cine este soțul Alexandrei Stan și cum s-au cunoscut:„A fost dragoste la prima vedere/ EXCLUSIV

Citește și: Cum arăta Brigitte Pastramă în tinerețe.Nu avea nicio operație estetică

Ce spun autoritățile despre explozia de la Rafinăria Petromidia, din Năvodari

Ministrul Mediului a declarat că impactul asupra mediului poate fi major: 'Din primele evaluări ale ANM, norul de fum se deplasează spre mare, nu spre țărm'. La fața locului se află un laborator mobil, pentru monitorizarea calității aerului.

Petromidia este un complex industrial din orașul Năvodari (județul Constanța), format în principal dintr-o rafinărie și o uzină petrochimică, folosind tehnologiile companiilor UOP, Mitsui, Snam Progetti, Heat Research etc. Capacitatea sa maximă de prelucrare a țițeiului este de 4,8 milioane de tone/an.

Raed Arafat: „Nu putem exclude noi explozii'

'Intervenția e în plină desfășurare, este încă flacără deschisă, vin pompieri din Călărași, Tulcea și Brăila. Nu putem exclude noi explozii, este vorba despre o persoană dispărută, una rănită grav, cu arsuri, și două mai puțin grav', a declarat, în urmă cu puțin timp, Raed Arafat, șeful DSU, aflat la locul exploziei de la Petromidia.

„La acest moment, avem mai multe echipe, au fost echipe mobilizate şi din alte judeţe pentru sprijinul celor de la Petromidia. Se luptă cu incendiul din mai multe zone în jurul lui, pentru răcire şi control”, a mai spus Raed Arafat.

Din informațiile primite pană acum, 5 persoane sunt rănite. A fost confirmat decesul bărbatului dat dispărut.

foto: impact.ro, observatornews.ro, realitatea.net

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter