Roxen luptă de 6 ani cu boala Lyme, provocată de căpușe: "Din păcate, sunt în ultimul stadiu"

Publicat pe

La doar 14 ani, Roxen a fost diagnosticată de medici cu boala Lyme, o afecțiune gravă, provocată de căpușe. Cântăreața, care se străduiește din răsputeri, de peste 6 ani, să țină boala sub control, le-a dezvăluit fanilor că se află în ultimul stadiu al bolii, din păcate.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Boala de care suferă Roxen, reprezentanta României la Eurovision din acest an, apare în urma mușcăturii de căpușă contaminată cu bacteria Borrelia. Diagnosticul crunt al medicilor a fost momentul care i-a schimbat viaţa lui Roxen, clipa în care artista a decis să îşi urmeze visul de a realiza ceva cu totul special şi să trăiască fiecare clipă ca şi când ar putea fi ultima.

Roxen luptă de 6 ani cu boala Lyme, provocată de căpușe: "Din păcate, sunt în ultimul stadiu"Roxen luptă de 6 ani cu boala Lyme, provocată de căpușe: "Din păcate, sunt în ultimul stadiu"

'Sunt trei stadii, eu din păcate sunt în ultimul stadiu, am aflat la 14 ani. Nu prea am ce să fac, doar să țin sub control, dar mă descurc destul de bine', a povestit Roxen pe rețelele de socializare.

În stadiul trei al bolii Lyme, cel de care suferă și Roxen, simptomele sunt mult mai cronice, iar printre acestea se numără: artrite, probleme hepatice și pulmonare, probleme la nivel ocular, probleme cardiace, acrodermatită cronică atrofică, ncefalopatie cronică sau neuropatie periferică.

Citește și: Percheziții acasă la Brigitte și Florin Pastramă.Cuplul, acuzat că ar fi vândut măști contrafăcute

Citește și: Ella de la Puterea Dragostei, deranjată că Jador nu a recunoscut relația lor:„Acum și-ar fi dorit să…’

Citește și: Benone Sinulescu s-a externat după două săptămâni.Cum se simte acum

Ce este Boala Lyme, de care suferă și Roxen

Boala Lyme (Borelioza Lyme) este o boală infecțioasă produsă de o bacterie (Borrelia burgdorferi), transmisă omului prin înțepătura unor căpușe infectate. Pentru a infecta organismul unui om sau altei viețuitoare, de regula, căpușa trebuie să fie atașată pe pielea „gazdei” cel puțin 36 de ore.

Căpușa se infectează după ce s-a hrănit cu sângele unor animale sau șoareci infectate cu această bacterie. Potrivit specialiștilor, căpușa trebuie să fie prezentă pe piele preț de 24 până la 48 de ore pentru a transmite infecția, iar cei mai mulți oameni cu boala Lyme nu își amintesc momentul exact al mușcăturii de căpușă, scrie wowbiz.ro.

Dacă nu este tratată rapid, boala Lyme, provoacă o serie de simptome precum:febră, urticarie, paralizie facială și artrita. Este important ca pacientul să ceară imediat îngrijiri medicale dacă observă oricare dintre aceste simptome și dacă a avut o mușcătură de căpușă sau dacă locuiește într-o zonă geografică recunoscută pentru răspândirea bolii Lyme.

Simptomele bolii Lyme, cu care Roxen luptă de 6 ani

Cele mai frecvente simptome ale infecției cu boala Lyme sunt erupțiile de formă circulară, durerile articulare, febra și durerile de cap, dar și:

  • o erupție plată, circulară, oriunde pe corp;
  • oboseală;
  • dureri și umflături ale articulațiilor;
  • dureri musculare;
  • durere de cap;
  • febră;
  • noduli limfatici inflamați;
  • tulburări de somn;
  • dificultăți de concentrare.
 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter