Rugăciunea Papei Ioan Paul al II-lea pentru pace, în vreme de război: „Să nu mai existe vreodată război, spirală de doliu și violență”

Publicat pe

Rugăciunea Papei Ioan Paul al II-lea pentru pace, în vreme de război. Vladimir Putin a ținut un discurs televizat pe data de 24 februarie 2022, în care a anunțat că Rusia va începe atacul față de Ucraina. În acest context, mai mulți oameni au decis să părăsească țara pentru siguranța lor. Preotul Francisc Doboș a tradus rugăciunea pentru pace a Papei Ioan Paul al II-lea din 1991, din timpul războiului din Golful Persic.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Rugăciunea Papei Ioan Paul al II-lea pentru pace, în vreme de război. În dimineața zilei de 24 februarie 2022 a început războiul dintre Rusia și Ucraina! Cei mai norocoși dintre oamenii aflați în Kiev au părăsit țara, în timp ce alții au fost nevoiți să se ascundă în stațiile de metrou din oraș. Situația continuă să fie extrem de dificilă pentru cetățeni, iar în acest context, preotul Francisc Doboș a a tradus rugăciunea pentru pace a Papei Ioan Paul al II-lea din 1991, din timpul războiului din Golful Persic.

Citește și: Român din Ucraina, mărturisiri cutremurătoare despre sora rămasă la Kiev:„Plânge încontinuu, nu au cale de ieșire

Citește și: Oana Roman este speriată de atacul Rusiei asupra Ucrainei:„Ne-am culcat în pace și ne-am trezit în război

Citește și: Ce dietă ține Cristina Șișcanu după ce s-a îngrășat 8 kilograme:’Nu mănânc zilnic ceva dulce…’

Citește și: Robert Niță, la spital după Survivor: „Am suferit o intervenție chirurgicală. Cum se simte acum

Rugăciunea Papei Ioan Paul al II-lea pentru pace, în vreme de război

„Dumnezeul Părinților noștri, mare și milostiv,

Domn al păcii și al vieții, Tatăl tuturor.

Tu ai planuri de pace și nu de suferință, condamni războaiele și nimicești mândria celor violenți.

Tu l-ai trimis pe Fiul tău Isus pentru a proclama pacea celor de aproape și celor de departe, pentru a-i reuni pe oamenii din fiecare rasă și din fiecare neam într-o singură familie.

Ascultă strigătul unanim al copiilor tăi, rugămintea sinceră a întregii omeniri: să nu mai existe vreodată război, aventură fără întoarcere, să nu mai existe vreodată război, spirală de doliu și violență; fă să înceteze acest război din Golful Persic (din Ucraina, în zilele noastre) amenințare pentru creaturile tale, în cer, pe uscat și pe mare.

În comuniune cu Maria, Maica lui Isus, noi te implorăm: vorbește inimilor celor responsabili pentru soarta popoarelor, oprește logica retorsiunii și a răzbunării, sugerează noi soluții cu Duhul tău, gesturi generoase și onorabile, spații de dialog și de așteptare răbdătoare mai rodnice decât termenele pripite ale războiului.

Dăruiește timpului nostru pace.

Să nu mai existe vreodată război.

Amin!'.

Sursă foto: Shutterstock

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter