Ce sacrificii a făcut Fuego pentru carieră. A întâmpinat multe greutăți: „Am făcut și foamea, am avut nopți în care, de atâta efort, mi-a dat sângele pe nas” / EXCLUSIV

Publicat pe

Paul Surugiu sau Fuego, așa cum e cunoscut publicului larg, ne-a povestit ce sacrificii a făcut pentru carieră, în numărul de ianuarie al revistei VIVA! În prezent, el este unul dintre cei mai iubiți artiști din România, însă a avut mult de muncă pentru a ajunge aici. Drumul către succes nu a fost deloc unul ușor. A trecut prin multe greutăți, dezamăgiri, dar și-a urmat mereu visul, chiar dacă unii i-au spus că trebuie să se lase de cântat.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ești un povestitor desăvârșit, așa că abia așteptam să depănăm împreună amintiri! Anul care tocmai se încheie a fost unul foarte plin pentru tine… În primul rând, ai scris o carte. Este autobiografică?

Am lansat de ziua mea, anul acesta, volumul „Confesiuni – Cu sufletul pe scena vieții. Nu e un volum autobiografic, este mai degrabă o biografie a gândurilor mele. Cartea aceasta are în ea o parte din sufletul meu, iar cei care vor avea răbdarea și curiozitatea de a o citi vor înțelege cine sunt, dincolo de scenă, melodii, mesaje, activități.

Ce sacrificii a făcut Fuego pentru carieră. A întâmpinat multe greutăți: „Am făcut și foamea, am avut nopți în care, de atâta efort, mi-a dat sângele pe nas' / EXCLUSIVCe sacrificii a făcut Fuego pentru carieră. A întâmpinat multe greutăți: „Am făcut și foamea, am avut nopți în care, de atâta efort, mi-a dat sângele pe nas' / EXCLUSIV

Este doar un volum al trăirilor unui artist, unui om simplu care are o profesie publică, de peste 30 de ani, și pe care-l iubesc alți oameni pentru ce este și ce dăruiește, reușind să-i aducă la sala de spectacol și să se mențină în atenția lor, trecând peste trenduri muzicale, valuri și alte inutile răutăți. Iar în finalul cărții, după cum e firesc, veți descoperi confesiuni muzicale, un CD de autor.

Citește și: Cum l-a afectat pe Fuego moartea tatălui și ce relație are artistul cu mama lui: „Anumite răni nu se șterg niciodată. Ai mei m-au învățat că…' / EXCLUSIV

Citește și: Ce face Fuego cu vestimentațiile de scenă: Am toate costumele și sacourile din ultimii 15 ani, în dressing' / EXCLUSIV

Citește și: Adela Popescu, detalii neștiute despre prietenia cu Adelina Chivu: „Ne leagă multe. A venit, după 8 ani, special pentru…'

Citește și: Cum arată acum fiicele lui Catrinel Sandu. Lara și Sara seamănă izbitor cu mama lor

Ce sacrificii a făcut Fuego pentru carieră

Sunt convinsă că fanii tăi așteaptă asta cu nerăbdare. Așadar, pe când un volum autobiografic?

În adevăratul sens al cuvântului, nu știu. Nu cred că am ajuns încă în acel punct, în care ar fi necesar să-mi aștern viața, așa cum e ea, pe hârtie. În schimb, îmi scriu permanent gândurile și mirările în cele două publicații la care sunt editorialist săptămânal – „Taifasuri și „Literatura și Arta din Basarabia. Eu nu sunt scriitor. Nu mă cred un star anume. Nu consider că oamenii trebuie să-mi urmeze pașii și vorbele ca literă de lege.

În schimb, consider că e de datoria mea, ca artist, să vin cu mesaje, cu opinii pertinente și cu o fațetă a personalității mele. În fond, nu sunt un păpușar fără opinii și experiențe. Faptul că am ales să le scriu e o responsabilitate și mai mare. Cuvintele sunt cele care zugrăvesc, dincolo de sens, profilul unei anumite persoane și mie-mi place să cred că în scris chiar sunt un altul, putând să-mi dau frâu liber ideilor, iar ele să curgă, ca într-o frumoasă înșiruire a unei vieți pe care o trăiesc, fără menajamente, la prima clasă, pentru că știu sigur că nu vor exista prea multe stații și că la un moment dat se va rupe lanțul strălucirilor.

Pe Paul Surugiu artistul îl știm cu toții, dar mi-ar plăcea să te cunoaștem mai în profunzime. Cum e omul din spatele imaginii de artist, cum e viața ta?

Viața mea în sine e frumoasă, plină de satisfacții și momente unice. După cum multă lume știe, sunt un tip jovial, simpatic, sincer și popular. N-am absolut deloc pretenții de vedetă. Nu cunosc acest concept și cred că cine se imaginează star în România este de pe altă planetă și ar avea nevoie de un duș rece. Și zic asta pentru că noțiunea nu se aplică la noi. Eu unul am doar o profesie publică, apar la televizor și munca mea e vizibilă și adresată maselor. Dar dacă las asta în plan secund, sunt doar un om ca oricare altul, care iubește să fie liber și deschis, care iubește să creeze și să-i facă pe cei din jur să se bucure de munca lui!

Nu am fițe, nu mă consider mai presus, sunt perfecționist, capricios, mă supăr și mă enervez repede, dar îmi trece la fel de repede! Nu suport neseriozitatea, țin la cuvântul dat și sufăr tare când văd că a dispărut bunul-simț de printre noi. Nu sunt vreun exemplu, dar îmi place să împărtășesc ideile și gândurile mele, asta pentru că am evoluat și pentru că în cei 46 de ani am adunat un bagaj întreg de experiențe, de istorii cu oameni importanți, de dureri nespuse, de performanțe și de trăiri pe care simt că trebuie să le împărtășesc celor care consideră că mă pot citi sau asculta. Asta sunt! Deloc perfect, cu multe defecte, dar cu un vis măreț împlinit și cu dorința de a face bine celor din jurul meu.

Fuego: „Mulți mi-au spus că trebuie să mă las de cântat. Alții mi-au râs în față'

Te vedem mereu cu zâmbetul pe buze, dar cu siguranță ai trecut nu o dată prin momente dificile în viață. Când ți-a fost cel mai greu și ce te-a ajutat să mergi mai departe?

Am trecut prin diverse clipe complicate, dar am încercat să le depășesc. La un moment dat, mulți mi-au spus că trebuie să mă las de cântat. Alții mi-au râs în față, mi-au închis uși și nu mi-au acordat nici măcar o secundă de încredere. Mi-am zis că nu-i nimic. În fond, asta e viața, o călătorie în care te agăți de nenumărate ori de colacul de salvare, sperând să nu te ia valul. Și pe mine nu m-a luat.

Dimpotrivă, orice opreliște mi-a dat speranță, mi-a dat puterea de a le arăta tuturor că pot! Și chiar dacă am făcut și foamea uneori sau am avut nopți în care, de atâta efort, mi-a dat sângele pe nas, am crescut, am muncit, am scos piese, am făcut multe în anii aceștia și nu m-am lăsat. Cred că asta caracterizează cel mai bine profilul meu – voința și dorința de a fi altfel mereu, de a găsi noi resurse, de a încerca să fiu în sufletul oamenilor făcând ce-mi place!

Mă întreb dacă, având o viață profesională atât de plină, mai ai timp și pentru tine… În final, aș vrea să ne spui cum îți încarci „bateriile'.

Îmi încarc „bateriile făcând tot ce-mi place – pictez, mă relaxez, stau cu prieteni, dorm, văd un film bun sau citesc o carte. În ultima vreme, în timpul liber, m-am uitat la câteva serii interesante pe Netflix, care m-au destins și care m-au făcut cumva să văd lumea cu alți ochi. Nu sunt un om care să aibă timp vreo clipă să se plictisească. Chiar dacă sunt permanent pe drumuri sau implicat în proiecte, știu cum să am grijă de sufletul meu, să mă odihnesc și să nu mă extenuez.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE IANUARIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

Sursă foto: PR, Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter