Testamentul lui Nelu Ploieșteanu. Ce avere avea și cine o moștenește

Publicat pe

Nelu Ploieșteanu a murit în această dimineață, la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce a pierdut lupta cu COVID-19. Iată care este testamentul lui Nelu Ploieșteanu și cine va moșteni averea reputatului artist!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Nelu Ploieșteanu a încetat din viață în această dimineață, în jurul orei 1.00, pe patul de spital, după mai bine de trei săptămâni de suferință. Medicii au făcut tot posibilul să-i salveze viața, însă organismul său nu a mai rezistat. Nelu Ploieșteanu era internat la secția ATI de la Spitalul Floreasca.

Testamentul lui Nelu Ploieșteanu. Ce avere avea și cine o moșteneșteTestamentul lui Nelu Ploieșteanu. Ce avere avea și cine o moștenește

Testamentul lui Nelu Ploieșteanu. Cui a lăsat artistul averea

Nelu Ploieșteanu, pe numele său real Ion Dumitrache, a fost unul dintre cei mai iubiți și apreciați artiști de muzică lăutărească din România. Din nefericire, în cursul nopții artistul a încetat din viață, pe patul de spital. Vestea morții sale a fost dată de jurnalista Mara Bănică în mediul online.

„Speram să nu primesc niciodata vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu și să-ți odihnească sufletul în Rai!', a scris jurnalista.

În urmă cu ceva timp, Nelu Ploieșteanu mărturisea că și-a făcut deja testamentul și că averea le va reveni în mod egal copiilor săi.

„Stiti de ce? Pentru ca eu nu am avut nimic de la părinții mei, n-am avut cu cine să mă cert pe avere', a explicat Nelu Ploieșteanu.

Artistul a avut cinci copii, patru fete și un băiat. Din nefericire, fiul său Mihăiță s-a stins din viață, în urma unei boli incurabile, după o lungă și grea suferință, cu trei ani în urmă.

Citește și: Nelu Ploieșteanu a murit. Era internat cu COVID-19 la Spitalul Floreasca

Citește și: Nelu Ploieșteanu a murit cu un mare regret. Ultima dorință a cântărețului

Citește și: Lorelai Moșneguțu, fata fără mâini care a câștigat Românii au Talent, merge la facultate. La ce carieră visează

Citește și: Cum a ajuns Starlin de la Survivor în România și cum și-a cunoscut soția: „A fost dificil să îmi las familia”/ EXCLUSIV

O situație materială decentă

De-a lungul timpului, s-au făcut o mulțime de speculații cu privire la veniturile artiștilor, care, cei mai mulți, nu au pensii după ce se retrag din activitate. După ce, la un moment dat, s-a afirmat că se confruntă cu probleme materiale, Nelu Ploieșteanu a clarificat lucrurile.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu, că am reuşit să îmi caştig pâinea, pentru mine şi familia mea, atât cât avem nevoie. Nu am ajuns să pice gardul pe mine, aşa cum au sugerat.

Chiar dacă aş fi fost într-o situatie materială mai dificilă, nu mi-ar fi fost ruşine, pentru că stiu cum este să suferi şi să nu ai, din copilăria mea. Din fericire, până la vârsta mea, am reuşit să am o situaţie materială decentă', mărturisea Nelu Ploieșteanu în mediul online.

Moartea fiului său l-a devastat

Nelu Ploieșteanu s-a stins din viață cu un mare regret… Artistul le-a mărturisit apropiaților că și-ar fi dorit să mai ajungă o dată la mormântul fiului său, Mihăiță, să aprindă o lumânare.

Mihăiță era imobilizat la pat, în urma unui vaccin făcut în copilărie, și soția lui Nelu Ploieșteanu era cea care avea grijă de el ca de un bebeluș.

În fiecare zi, tânărul, care suferea de tetrapareză spastică lua un pumn de medicamente și era dependent de părinții săi, iar în 2018 a pierdut lupta cu boala, lăsând un gol imens în sufletul familiei sale.

„Soția plânge mereu, e într-o mică depresie. Nu și-a revenit, s-a împlinit un an de când a murit Mihăiță. Mergem zilnic la cimitir. Nu pot sta să nu mă duc. Soția se duce mereu, îi e dor de el. I-am zis să meargă la control, că are o mică depresie.

Mormântul are mii de flori, e satisfacție sufletească, zici că ești în Rai acolo, să mă ierte Dumnezeu. Ea îl visează, îl caută prin casă. Eu am mers la psiholog, ea nu a vrut’, declara Nelu Ploieșteanu la Antena Stars, la un an de la moartea fiului său.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter