Impresarul Radu Baron, condamnat penal. Ce acuzații i se aduc și câți bani trebuie să plătească

Publicat pe

Impresarul Radu Baron a fost condamnat penal în dosarul în care este acuzat că s-a folosit de numele trupei Haiducii pentru a produce bani. Acesta este nevoită să plătească o amendă în valoare de 12.600 lei către stat. În cazul în care Radu Baron nu va plăti, riscă să ajungă după gratii. În plus, acesta trebuie să plătească și despăgubiri morale.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Membrii trupei Haiducii l-au acuzat pe impresarul Radu Baron că s-a folosit de numele formației pentru a produce bani. Drept urmare, impresarul a fost condamnat penal în acest dosar și este nevoit să plătească o amendă de 12.600 lei către stat. În cazul în care, Radu Baron refuză să se achite de această amendă, el riscă să ajungă la închisoare pentru un an și jumătate.

Impresarul Radu Baron, condamnat penal. Ce acuzații i se aduc și câți bani trebuie să plăteascăImpresarul Radu Baron, condamnat penal. Ce acuzații i se aduc și câți bani trebuie să plătească

Condamnă pe inculpatul Baron Răduţ (foto sus), la plata unei amenzi de 12.600 lei către stat (70 lei x 180 zile-amendă), pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor art. 63 C.pen., privind consecințele neexecutării cu rea-credință a pedepsei amenzii, în tot sau în parte, anume înlocuirea zilelor-amendă neexecutate cu un număr corespunzător de zile de închisoare', este condamnarea penală primită de Radu Baron.

Citește și: Daniel Pavel, adevărul despre Zanni și finala Survivor:„Singura regie ținea de partea de…'/ EXCLUSIV

Citește și: Teo Trandafir, despre problemele de sănătate pe care le-a avut:„Am atacuri de panică'

Citește și: Larisa Iordache s-a retras din finala de la bârnă, de la Jocurile Olimpice:„Drumul meu este împietrit!'

Citește și: Cântăreţul şi actorul Kris Wu a fost arestat.Zeci de femei l-au acuzat de viol

Impresarul Radu Baron, condamnat penal

În continuare, În condamnarea penală se mai arată că Radu Baron este obligat să plătească și daune morale în valoare de câte 2.000 de euro pentru Cristian Caloeanu și Cătălin Vieru, membrii trupei Haiducii.

Admite în parte acțiunea civilă exercitată de părţile civile Caloeanu Cristian şi Vieru Cătălin (foto sus) şi, pe cale de consecinţă, obligă inculpatul Baron Răduţ la plata către părţile civile a sumei de câte 2.000 euro pentru fiecare, cu titlu de prejudiciu moral. Ia act de renunţarea la pretenţiile civile de către Marian Niculae (foto sus)', se mai arată în condamnarea penală primită de Radu Baron, potrivit spynews.ro

În plus, pe lângă amenda penală și depăgubirile morale, impresarul trebuie să achite și 550 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare, din care 50 lei – în cursul urmăririi penale. Pe de altă parte, firmele pe care Radu Baron le-a falimentat și care acum sunt administrate de către un lichidator financiar nu au cerut despăgubiri.

Conflict între impresarul Radu Baron și formația Haiducii

În anul 2016, oamenii legii au descins la sediile firmelor lui Radu Baron, după începerea urmăririi penale. Polițiștii primiseră mai multe plângeri din partea unor artiști. Marian Niculae, Cătălin Vieru şi Cristian Caloeanu, membrii trupei Haiducii, l-au acuzat pe Radu Baron că i-a înlocuit cu alți artiști fără acordul lor sau al primăriei Oraşului Mărăşeşti. Impresarul le programase un concert cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului în Parcul Civic al oraşului Mărăşeşti, judeţul Vrancea.

Drept urmare, se pare că impresarul ar fi prejudiciat Primăria Oraşului Mărăşeşti, localitate în care formaţia Haiducii ar fi trebuit să cânte pe 1 iunie 2016, în schimbul sumei de 800 de euro. Însă, dosarul a fost clasat pentru că procurorilor li s-a părut că prejudiciul a fost prea mic.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter