Maria Macsim Nicoară, mezzosoprana din Iași, a murit după o lungă suferință. Se infectase cu COVID-19 în spital

Publicat pe

Maria Macsim Nicoară, mezzosoprana din Iași, a murit la 7 luni după ce a căzut pe scări și a ajuns în comă. Anunțul trist a fost făcut chiar înainte cu o zi de Crăciun.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Maria Macsim Nicoară a murit la vârsta de 52 de ani, în noaptea de 23 decembrie spre 24. Mezzosoprana a ajuns la Spitalulul de Neurochirurgie din Iași pe 9 mai, după ce a căzut pe scările din casa în care locuia. Cel care a găsit-o inconștientă a fost chiar soțul ei, pianistul Codrin Nicoară, acesta a chemat de urgență ambulanța.

Maria Macsim Nicoară, mezzosoprana din Iași, a murit după o lungă suferință. Se infectase cu COVID-19 în spitalMaria Macsim Nicoară, mezzosoprana din Iași, a murit după o lungă suferință. Se infectase cu COVID-19 în spital

Mezzosoprana era în comă, cu multe leziuni grave la cap, dar și la torace, și la coloană. De la bun început, medicii au fost rezervați în ceea ce privește șansele de supraviețuire ale acesteia.

Maria Macsim Nicoară a suferit mai multe operații, iar ultima a fost pe 9 septembrie 2020. Medicii Spitalului Nicolae Oblu din Iași afirmau la acea dată că starea ei este una stabilă şi că a trecut cu bine de operaţie. Mezzosoprana din Iași se afla acasă, unde era îngrijită de familie.

Sora mezzosopranei din Iași a declarat că aceasta s-a infectat cu COVID-19 în spital. „Da, asa este, a avut şi Covid 19. De bacterie sau infectia nosocomiala nu va pot spune nimic. Probabil ca Spitalul va transmite un comunicat de presa. Cert este ca atunci când s-a întâmplat tragedia, s-a intervenit foarte târziu, după opt ore şi asta nu din vina medicilor. Avem patru procese pe rol care merg foarte, foarte lent. Pana acum ne-am ocupat de sănătatea sorei noastre Marinela, de acum ne vom ocupa de amintirea ei dar şi de a face lumina în acest caz”, a declarat Elena Heres, sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoara, pentru „Ziarul de Iaşi'.

Citeste mai mult: adev.ro/qlu555

Citește și: Mihaela Rădulescu vorbește în premieră despre despărțirea de Dani Oțil și logodnica lui: „Sper să mă iubească și actuala lui soție'

Citește și: Are Viviana Sposub silicoane? Iubita lui George Burcea spune adevărul:„Am fost extrem de complexată'/ INTERVIU

Citește și: Alina Pușcau și-a ajutat mama să divorțeze de tatăl violent. Cât de mult a marcat-o:„A fost dificil, dar necesar'/ INTERVIU

Citește și: Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost audiată acasă:”Ascultă ce i se vorbeşte, însă…”. La ce concluzie au ajuns anchetatorii

Maria Macsim Nicoară, mezzosoprana din Iași, a murit

După o lungă suferinţa provocată de un presupun incident casnic, mezzosoprana din Iași nu a mai avut puterea să lupte pentru viaţa ei. Familia și cei care au cunoscut-o sunt profund îndurerați.

„Cu profund regret anunţăm trecerea la cele veşnice a îndrăgitei noastre mezzo-soprane Maria Macsim Nicoară, solistă a Operei ieşene din 1999 până în prezent. În aceste momente de grea încercare, suntem alături de familia artistei şi transmitem condoleanţe. Dumnezeu să o odihnească în pace„, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Operei Naţionale Române Iaşi.

Maria Macsim Nicoară a fost depusă pe data de 25 decembrie la capela din cimitirul Sf. Petru și Pavel din Iași. Pe data de 26 decembrie, mezzosoprana din Iași a fost condusă pe ultimul drum.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter