Amza Pellea, fotografie rară din ziua nunții. Povestea de dragoste a regretatului actor

Publicat pe

Amza Pellea, fotografie rară din ziua nunții. Fiica regretatului actor Amza Pellea a oferit publicului larg o imagine extrem de rară cu părinții săi, chiar din ziua nunții lor. Aceasta a făcut și dezvăluiri despre povestea de dragoste dintre cei doi.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Fiica lui Amza Pellea a postat pe rețelele de socializare o fotografie rară din ziua nunții părinților săi. Regretatul actor și soția sa, Domnica Mihaela Policrat s-au cununat religios în septembrie 1958. Actorul a încetat din viață la doar 25 de ani distanță, în 1983.

Amza Pellea, fotografie rară din ziua nunții. Povestea de dragoste a regretatului actorAmza Pellea, fotografie rară din ziua nunții. Povestea de dragoste a regretatului actor

Alături de fotografie, Oana Pellea a postat și un mesaj plin de emoție. Fanii au reacționat imediat și au oferit cuvinte de laudă la adresa marelui actor.

Citește și: Oana Pellea, mesaj emoționant în memoria tatălui său, Amza Pellea:”Dorul mă arde zi de zi”

Citește și: Oana Pellea a făcut publică poezia de amor pe care tatăl său, Amza Pellea, a compus-o pentru mama ei.Sunt 60 de ani de atunci…

Citește și: Cum își menție silueta Teo Trandafir. Are un ritual, în fiecare dimieață:„E un chin groaznic!'

Citește și: Cum arată casa de la munte a Andreei Marin:„Mi s-a părut foarte romantic…'

Amza Pellea, fotografie rară din ziua nunții

Oana Pellea a postat pe rețelele de socializare o fotografie rară în care apăreau părinții ei în ziua nunții. Aceasta a atașat imaginii și un mesaj plin de emoție.

„Amza și Domnica și-au spus DA in fața Domnului in 28 Septembrie 1958. S-au iubit și se iubesc, atât pe pământ cât și in Cer, cât cerul și pământul… Iubirile vieții mele… Doamne, ține-i in Lumina ta!', a scris actrița în dreptul imaginii.

Mai mult decât atât, fiica lui Amza Pellea a povestit câteva detalii din relația părinților săi.

Amza și Domnica – începutul relației

Oana Pellea a povestit la un moment dat modul în care părinții ei s-au cunoscut. Se pare că actorul nu era decât unul dintre acei bărbați care îi făceau curte Domnicăi. Acesta s-a chinuit foarte mult până când a ajuns în atenția viitoarei sale soții.

„Amza când a văzut-o a zis „Mamă, ce frumusețe!'. Dar toată lumea i-a spus sa stea liniștit, că nu era de nasul lui. Dar ce-a făcut la ștrand cu Domnica ? S-a aruncat după ea în bazin. Spre surprinderea colegilor săi, care știau ca Amza nu învățase să înoate. Era când pe fundul bazinului, când la suprafață, dar tot încerca să-i vorbească Domnicăi. Iar ea nu-l băga în seamă. Amza era doar unul din miliardele de băieți care-i făceau curte. După ce a scăpat cu viață din bazin, i-a dat întâlnire, în aceeași seară, în parcul mare din Craiova', scris Oana Pellea.

Nici măcar după ce actorul s-a aruncat în bazin pentru ea, Domnica nu se gândea să îi accepte întâlnirea. Fiica lor a povestit că destinul a fost cel care i-a unit pe cei doi.

„Mama s-a dus acasă și nici nu-i trecea prin cap să se ducă la întâlnire. Dar… destinul! Cu zece minute mai înainte de ora fixată de Amza, Domnica s-a îmbrăcat și a plecat în parc. Și dusă a fost! Până-n zori. Ca să ajungă în parc, trebuia să treacă prin cimitir. A sosit la locul stabilit și a așteptat. Trece o jumătate de oră, mai trece o oră, și încă una, iar Amza tot nu apare… ', a continuat actrița.

Întâlnire din…copac

Actrița a continuat să povestească ce s-a întâmplat cu părinții săi la prima întâlnire. Este cu adevărat o scenă de film! Mamei sale i-a fost teamă se se întoarcă înapoi acasă prin cimitir, așa că s-a urcat într-un copac pentru a fi la adăpost. În acest timp, Amza trecea prin parc fără să se gândească la faptul că ar putea să o revadă pe Domnica.

„Domnica nici nu știa cum îl cheamă și, din copac, i-a făcut: „Pâs-Pâs!'. Lui i s-a părut ceva incredibil. Cred și eu! Să găsești o fată superbă într-un copac… A ajutat-o să coboare și i-a recitat din Minulescu ' Și ai să mă uiți, căci și uitarea e scrisă-n legile omenești '. Cu asta a cucerit-o', mai povestea Oana Pellea despre părinții săi.

Amza Pellea a sărutat-o pe Domnica

Sărutul lor a fost unul de ținut minte, iar mai mult decât atât, explicațiile pe care le-a dat Domnica părinților săi când a ajuns acasă după ora 2:00. Aceasta era complet îndrăgostită de marele actor.

„Pe Podul din Parcul Bibescul a sărutat -o și a condus-o acasă. Doamna și domnul Policrat tremurau de groază, că fata lor nu se întorsese până la două noaptea. Iar Amza n-a fost erou că le-a adus fata? N-a fost deloc erou, pentru că în curte, i-a sărutat mâna, tot artistic, iar Domnica s-a emoționat îngrozitor, a uitat că are de trecut un prag și a căzut. S-a julit pe genunchi, și-a rupt rochia și a intrat în casă plină de sânge, toată ciufulită și disperată, plângând în hohote în fata familiei Policrat. Părinții au întrebat-o ce i s-a întâmplat. Iar ea, în hohote de plâns, atât a spus ' M-am în-dră-gos-tiiit'., a mai scris Oana Pellea.

Amza Pellea s-a căsătorit în Craiova

Fiica actorului a dezvăluit au avut parte de momente atât fericite, cât și nefericite, însă s-au iubit enorm. Mai mult decât atât, aceștia au avut și o prietenie foarte bună.

„Ce întâlnire! Dar așa a fost toată viața lor. Au trăit una dintre cele mai frumoase povești de iubire. A fost mai mult decât o iubire: a fost și o prietenie extraordinară! S-au logodit la Craiova, pe 13 septembrie 1958 și s-au unit în fața Domnului în 28 septembrie, tot la Craiova', mai dezvăluia fiica regretatului Amza Pellea.

Sursă foto: Facebook și Captură ecran

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter