Cele mai mari frici ale Simonei Gherghe, în calitate de mamă: „Trăiesc cu spaima asta” / EXCLUSIV

Publicat pe

Cum reușește Simona Gherghe să se descurce cu doi copii, mai ales în această perioadă. Prezentatoarea ne-a vorbit de ce a ales să-i ducă la grădiniță, după lockdown, cum s-au adaptat și cum se înțeleg Ana și Vlad. Vedeta nu s-a ascuns și a spus deshis care sunt cele mai mari spaime, atunci când vine vorba despre micuți.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Pentru noi toți a fost dificil, însă mi-e greu să-mi imaginez cum v-ați descurcat tu și soțul tău cu doi copii mici și activi în casă atâta timp, chiar dacă am mai avut parte și de momente de respiro în vara asta… Deci, cum stau lucrurile la voi în momentul de față?


E o perioadă extrem de dificilă şi plină de incertitudini. Copiii încă merg la grădiniţă şi, în toată nebunia asta, mi se pare un lucru bun. Am văzut cum au evoluat, în ultimele luni, în colectivitate şi alegerea noastră a fost să continuăm aşa. Nu putem să-i izolam la nesfârşit. Emoţional, perioada asta a afectat teribil copiii şi adolescenţii. Sperăm să fie bine. Îi testăm săptămânal, ne testăm săptămânal. Cumva, cred că ne-am obişnuit să trăim cu virusul… Noi şi bunicii suntem cu toţii vaccinaţi.

Cum se înțeleg copiii Simonei Gherghe

Între Ana și Vlad sunt doar doi ani diferență, care în acest moment, cu siguranță, se simt. S-au mai relaxat lucrurile, mai există gelozii? Știu că fiicei voastre nu i-a fost prea simplu să înțeleagă, la vârsta aceea, că trebuie să împartă atenția cu frățiorul ei.


Sunt extrem de legaţi unul de altul. Se iubesc mult, dar se şi bat. Se joacă împreună, dar se şi ceartă. Trebuie să fim mereu în preajma lor. Şi evident că încă mai sunt gelozii. Amândoi sunt, acum, geloşi, dar le explicăm în fiecare zi cât de iubiţi sunt şi cât de norocoşi sunt că se au unul pe altul.

Simona Gherghe: „Acesta e motivul pentru care noi am ales să-i ducem în continuare la grădiniţă'

Dacă povestea asta cu școala online mi se pare de domeniul SF-ului, în ceea ce privește grădinița sunt total depășită... Bănuiesc că cei mici au trecut prin experiența mediului virtual în această perioadă și aș vrea să știu cum reușește un educator să țină niște copii în fața ecranelor mai mult de 10 minute. Cât de greu este pentru tine, ca mamă, să gestionezi chestia asta?


Am făcut vreo trei luni grădiniţă online, în lockdown. Ana era chiar la început, atunci ar fi trebuit să meargă la grădi şi a fost singura ei legătură cu copiii şi cu Miss. Atunci mi s-a părut bine pentru ea, căci izolarea aia şi-aşa ne-a afectat pe toţi. Practic, intra în două sesiuni de câte 30 de minute, cât făceau două activităţi. Dar evident că nu e o soluţie
şi că un copil de câţiva ani nu poate fi atent câteva ore… Nici sănătos nu e. Acesta e şi motivul pentru care noi am ales să-i ducem în continuare la grădiniţă, chiar şi acum. Dezvoltarea lor emotională e esenţială.

Citește și: Cum se înțeleg Simona Gherghe și soțul ei, în privința copiilor:„De aici sunt mai toate motivele noastre de ceartă'/ EXCLUSIV

Citește și: Cum își protejează Simona Gherghe copiii de COVID-19, când merg la gradiniță:„Testăm, testăm, testăm'

Citește și: Adelina Pestrițu, dezvăluiri despre căsnicia cu Virgil Șteblea, după 4 ani:„Conviețuirea nu e simplă'/ EXCLUSIV

Citește și: Reghe amână divorțul? Anamaria Prodan:„Vorbim în fiecare zi.Eu nu am primit niciun act'

Cum s-au adaptat copiii Simonei Gherghe la grădiniță

Cum au fost perioadele în care au fost, fizic, la grădiniță? Cum s-au simțit ei, s-au acomodat simplu? Dar tu cum te-ai simțit? Cam cât de mari au fost emoțiile?


Le place mult. Iar surpriza a venit din partea lui Vlad, care este perfect adaptat. El merge încă din vară şi niciodată nu
spune că nu vrea la grădi. De multe ori, Ana mai plânge dimineaţa, la poarta grădiniţei, când trebuie să ne despărţim. Vlad, însă, niciodată. Ba chiar îşi încurajează surioara.

Chiar, ce gen de mamă ești? Mai degrabă spre genul panicat sau spre genul relaxat?

Cred că sunt un amestec. M-am mai relaxat, de când îl avem şi pe Vlad. Şi cred că am învăţat să am încredere în ei.

Simona Gherghe: „Mi-e teamă să nu se îmbolnăvească'

Care sunt cele mai mari frici care te încearcă?

Mi-e teamă să nu se îmbolnăvească. Trăiesc cu spaima asta… Ţi-am spus că îi testez des, sunt extrem de atentă
la simptomele lor, când mai răcesc. Dar cred că sunt frici cu care trăiesc toate mamele, mai ales în perioada
asta atât de grea.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN NUMĂRUL DE NOIEMBRIE AL REVISTEI VIVA! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI. 

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter