Nadia Comăneci a împlinit azi 60 de ani. Ce cadou a primit de la Klaus Iohannis

Publicat pe

Nadia Comăneci, cea mai mare gimnastă din istoria României și una dintre cele mai admirate și cunoscute sportive pe plan internațional, a împlinit azi 60 de ani și, cu această ocazie, va fi decorată de președintele Klaus Iohannis.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Pe 12 noiembrie, Nadia Comăneci, supranumită „zeița de la Montreal”, a împlinit 60 de ani, iar cu această ocazie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind decorarea marii foste gimnaste cu Ordinul Naţional „Steaua României' în grad de Mare Ofiţer. Acum 45 de ani, Nadia Comăneci primea prima ei medalie olimpică și scria istorie, fiind prima gimnastă din lume care a primit nota 10… și a dat astfel tabela de afișaj peste cap.

Nadia Comăneci, decorată de Klaus Iohannis la 60 de ani

Nadia Comăneci, sportiva de aur a României, a împlinit astăzi 60 de ani, iar momentul a fost marcat de președintele României, Klau Iohannis, prin semnarea unui decret în urma căruia fosta mare gimnastă a fost decorată cu Ordinul Naţional „Steaua României' în grad de Mare Ofiţer.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 12 noiembrie 2021, decretul de decorare a doamnei Nadia Comăneci. Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obţinute în calitate de reprezentantă a României, precum şi pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generaţii, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României' în grad de Mare Ofiţer doamnei Nadia Comăneci', se arată pe site-ul Preşedinţiei.

Citește și: Cum a sărbătorit Nadia Comăneci 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii. A îmbrăcat iar costumul de campioană

Citește și: Ce îl enerva pe Dani Oțil la Mihaela Rădulescu, când erau împreună:„De câte ori eu povesteam ceva acasă…

Citește și: Ce spune Beatrice Mahler despre terapia hiperbară primită de Petrică Mîțu Stoian:„În România nu avem niciun fel de ghid…

Citește și: Cum scapă soția lui Ilie Năstase de „fantomele trecutului’!Ioana nu mai vrea să simtă în casă prezența lui Brigitte

Citește și: Ministerul Sănătății schimbă regulile după moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Fără terapie hiperbară în recuperarea post-COVID

Nadia Comăneci este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, „Zeița de la Montreal, prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut, în 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal.

Ce pensie primește sportiva de la statul român

În urmă cu peste patru decenii, pe 18 iulie, Nadia Comăneci reușea cea mai mare performanță din cariera ei și ajungea să scrie istorie. Și acum, la 60 de ani, gimnasta este, probabil, cea mai cunoscută sportivă din istorie, pe plan internațional. Nadia Comăneci a fost regina gimnasticii mondiale între 1976 și 1980. A câștigat cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice din 1976 și din 1980, ceea ce a transformat-o într-un simbol al grației și al ambiției, dar și într-o adevărată eroină. România condusă de Nicolae Ceaușescu nu a răsplătit-o pe măsura performanțelor sau a talentului său, iar acesta a fost motivul pentru care, în 1989, a reușit să fugă din țară și să ceară azil politic în Statele Unite.

Ulterior, statul român și-a reparat greșeala față de marea sportivă, iar acum, după ani de muncă și de performanță sportivă, Nadia Comăneci este recompensată lunar cu o pensie în valoare de 13.149 de lei, potrivit Kanal D. Însă pensia Nadiei este întrecută de cea a canotoarei Veronica Cochelea, care are o pensie de 15.080 de lei.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter