Totul despre nunta fostului Principe Nicolae cu Alina Binder. Cum arată rochia de mireasă și cine va veni la marele eveniment

Publicat pe de Alina Dan

Povestea lor, din momentul în care s-au cunoscut și până în cel al nunții este una frumoasă și intensă, asemănătoare celei a Majestăților Lor Mihai și Ana, bunicii materni ai fostului Principe. Relația lui Nicolae cu Alina Binder este un model de respect reciproc, de iubire și, mai presus de orice, de prietenie necondiționată. Interviul acordat de către Alteța Sa Regală Nicolae și soția sa, Alina Binder, considerat a fi și primul comunicat oficial al celor doi, a fost acordat la Sinaia, nu cu mult înaintea nunții programate pentru 30 septembrie.

Cu priviri furișe, pline de iubire și cu zâmbete largi pe chip, cei doi viitori miri au vorbit despre relația lor, despre încercările prin care au trecut și pe care le-au depășit, și mai ales despre nunta pe care, fostul Principe Nicolae a caracterizat-o drept o 'oportunitate să arătăm ce are România'. 'Pentru mulți va fi prima oară', spune Alteța Sa.

Pregătirile pentru marele eveniment 'sunt în toi', a adăugat Alina Binder, mai ales că nu se va abate cu nimic de la profilul unei nunți princiare. Petrecerea, spun cei doi, care va urma cununiei religioase oficiate la biserica Sf. Ilie din Sinaia, va avea loc la Casino-ul din oraș, edificiu construit în 1912-1913 la inițiativa Regelui Carol I de România. 'Sperăm să oferim invitaților noștri o experiență foarte frumoasă, pe care să nu o uite prea ușor', promite Alina Binder.

La nuntă vor participa mulți invitați din afară – Europa, Australia, 'în total cam 13 țări' – , prieteni ai fostului Principe Nicolae, dar și rude și membri ai familiei regale aflați în străinătate. 'Familia mea a primit, fiecare, câte o invitație. Sper că vor veni. Ar fi o mare bucurie pentru noi. Și rudele mele, din familiile regale din Europa, vor primi și ele câte o invitație', spunea Nicolae de România.

După ce au existat numerose zvonuri cu privire la orașul unde ar urma să se desfășoare nunta, s-a stabilit că marele eveniment va avea loc la Sinaia. 'A fost o opțiune comună, la care ne-am gândit imediat', spune Alina Binder.  'Sinaia este foarte aproape de familia mea, care a lasat amprenta sa asupra orașului și aici noi ne simțim foarte bine, ca acasă', a explicat fostul Principe Nicolae. În plus, Sinaia este și orașul copilăriei Alinei: 'Îmi amintește de o iarnă cu multă zăpadă, este orașul de poveste, cu regi regine și castel'.

Cine sunt nașii fostului Principe Nicolae și ai Alinei Binder

Biroul de presă al nepotului regelui Mihai anunță cine sunt nașii fostului Principe Nicolae. Aceștia vor fi Liviu și Simona Popescu, Constantin Filitti și Alexandra Butculescu-Filitti. Cavaleri sunt Mihai Binder, fratele Alinei, Andrew Griffiths din Marea Britanie, Charles-Antoine Uyttenhove din Belgia, Bejan Alizaddeh și James Dalzell din Marea Britanie, Bogdan Macarie. Domnișoarele de onoare vor fi Elizabeta-Karina de Roumanie, Mihaela Șerban, Raluca Tilea, Yvonne Persic, Denisa Fatusan și Ana Burcea.

Cum va arăta rochia de mireasă a Alinei Binder

Copleșită de emoție și bucurie, viitoarea soție a Prințului Nicolae a explicat care sunt elementele care dorește să se regăsească în rochia ei de mireasă.

'Nu aș vrea să dezvălui prea multe detalii', spune Alina Binder. 'Aș vrea să fie o surpriză pentru toată lumea, mai ales pentru Nicolae. Aș dori să se regăsească anumite elemente, detalii tradiționale subtile. Mi-ar plăcea să aibă o linie clasică și să mă simt foarte bine în ea, să mă simt relaxată și să mă reprezinte. Și, nu în ultimul rând, aș vrea să fie creată de un designer român'.

Ținând cont de aceste detalii despre rochia de mireasă a Alinei Binder, se naște întrebarea: Va fi nunta celor doi una tradițional românească?

'O parte va fi, da', susține fostul Principe Nicolae. 'Va fi o parte nuntă românească, dar vom avea și parte cu protocol și asta va schimba ce știm în mod normal la o nuntă românească', explică acesta. Fiind vorba despre invitați multiculturali, opțiunea aceasta este pe deplin justificată.

Vor păstra Nicolae de România și Alina Binder tradițiile nunții românești?

Referitor la tradiții, vom încerca să le evidențiem pe cât vom putea, pentru că acestea fac parte din identitatea noastră culturală și ne mândrim cu ale.

Cum a cerut-o în căsătorie fostul Principe Nicolae pe Alina Binder

'Abia după ce familia ei a spus DA a fost cea mai mare provocare'

Când au decis să facă publică relația lor și viitoarea oficializare a acesteia, informațiile au fost puține și comentariile extrem de discrete. Cum s-a întâmplat totul?

'Chiar s-a întâmplat… așa…', spune zâmbind Alteța Sa. 'Nu pot să spun că a fost planificat ca până la data D o să-i cer mâna Alinei. Nu a fost așa. Pur și simplu, relația noastră a evoluat și am ajuns la un anumit punct în viața mea unde m-am simțit bine, gata pregătit să fac următorul pas. Și, bineînțeles, am început cu părinții, cu familia Alinei, am stat la masă cu ei și le-am cerut mâna Alinei. Familia este foarte importantă pentru ea. După ce au zis 'DA', că sunt de acord, atunci a fost cea mai mare provocare: a trebuit să găsesc un inel, să mă gândesc cum să fac, dar asta s-a întâmplat din nou natrural. Am ales să plecâm într-un weekend când sărbătoream doi ani de relație', își amintește fostul Principe Nicolae.

'A fost o totală surpriză, venind în urma unei perioade total agitate la birou și efectiv nu am planificat nimic pentru a sărbători. Pur și simplu a venit spontan invitația de a merge undeva într-un weekend', îl completează Alina.

'Pur și simplu am zis: 'Trebuie să pleci de la birou mai repede. Noi plecăm', spunea râzând Alteța Sa, care nu a vrut atunci sub nici formă să îi dezvăluie iubitei sale destinația.

'Tot am încercat să ghicesc pe parcurs. Mergeam spre un aeroport, dar nu ne-am oprit acolo. Am trecut pe lângă Stonehenge, și nici acolo nu ne-am oprit. La un moment dat am renunțat, pentru că eram obosită. A fost incredibil când am ajuns în Cornwall, un loc special pentru noi, pe care mi l-a arătat chiar la început, când ne-am mutat în Anglia. Am ajuns acolo, era seară, eram obosiți. Mi-a propus să vedem a doua zi răsăritul, dar nu am avut încredere că o să am energia necesară. L-am văzut emoționat, dar nu am simțit nimic', povestește Alina Binder.

'Nu prea am dormit atunci. Nu știu dacă din cauza emoțiilor. Am plecat pe plajă, am scos o sticlă de șampanie…', rememorează și Alteța Sa.

'Nu știu de unde, că eram adormită', își amintește râzând și Alina. 'Era un peisaj extraordinar. Acolo este un răsărit în culori extraordinare și am încercat să surprind momentul, știind că durează foarte puțin'.

'Și Alina nu a fost atentă. Eu scriam ceva în nisip și când a ajuns așa (cu camera telefonului- n.r.), a văzut că eu eram jos cu inelul', povestește fostul Principe roșind și acum, după atâta timp.

'Ca un cavaler, într-un genunchi', spune Alina.

Ce scria pe nisip? 'Te iubesc! Marry Me!'

Familia regală a României, absentă de la nunta fostului Principe

 Nicolae al României a precizat că a trimis invitații la nuntă tuturor rudelor, inclusiv Majestății Sale Margareta, Custodele Coranei Regale. Însă, Majestatea Sa nu a trecut peste supărarea pe care i-o poartă lui Nicolae, până nu demult nepotul ei preferat, și nu va participa la eveniment.

Casa Regală a României nu a anunțat oficial absența Majestății Sale Margareta și a Principelui Radu, soțul acesteia, ci zvonurile au fost confirmate printr-o comunicare postată pe pagina de Instagram.

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter