Vlăduța Mărioara Rus Lupău, cunoscută sub numele de scenă Vlăduța Lupău, este o cântăreață de muzică populară românească  și realizatoare de emisiuni de muzică populară. Primul ei cântec l-a interpretat la vârsta de 4 ani, în emisiunea Marioarei Murărescu, Tezaur folcloric, în anul 1995, iar ulterior a devenit una dintre cele mai talentate și îndrăgite cântărețe de muzică populară din zona Ardealului. 

 • Data nasterii 08.03.1991
 • Locul nasterii Șimleu Silvaniei
 • Culoarea ochilor căprui
 • Mariaje/Relatii căsătorită cu Adrian Rus
 • Facebook Vezi profilul
 • Instagram Vezi profilul

Vlăduța Lupău STUDII

Vlăduța Marioara Rus Lupău s-a născut s-a născut pe 8 martie 1991 în Șimleu Silvaniei, Județul Sălaj, devenind ulterior cunoscută publicului larg sub numele de Vlăduța Lupău. Și-a început cariera muzicală la vârsta de 4 ani, urmând cursuri la Clubul Copiilor din Șimleu Silvaniei, la cercul de Folclor. A urmat Școala Gimnazială nr. 1 din orașul natal, după care Liceul Economic din cadrul Colegiului Național Simion Bărnuțiu'.

După absolvirea liceului, Vlăduța Lupău a urmat 6 ani de facultate la Universitatea De Științe Agricole Și Medicină Veterinară  Cluj-Napoca, în cadrul Facultății De Medicină Veterinară, iar după licență a urmat studiile Doctorale tot în domeniul Medicinei Veterinare.

„Am ales această facultate, deoarece este tradiție de familie. Mama este medic veterinar, iar tata inginer zootehnist. Dar, bineînţeles, şi pentru dragostea faţă de animale. Îmi place tare mult, motiv pentru care urmez studiile doctorale din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

A fost greu în ultimii ani de facultate. Efectiv eram pe drum şi la școală. Într-adevăr, aş minți să spun că nu am mai lipsit uneori de la facultate, dar întotdeauna am recuperat în avans sau după, toate laboratoarele pierdute. A fost greu din cauza oboselii, dar a fost fain! Iar azi, mă mândresc cu faptul că sunt medic veterinar’, a mărturisit Vlăduța Lupău, pentru cluju.ro.

Citește și: Vlăduța Lupău a fost în comă, după un accident de mașină: „Fratele meu a văzut că nu mișcam'

Citește și: Cum arată Vlăduța Lupău fără pic de machiaj. Fotografia asta i-a șocat pe fani, care și-au dat seama de un amănunt uluitor

CARIERĂ

Deși are o cu totul altă specializare, Vlăduța Lupău a dovedit încă din copilărie aptitudini pentru muzică, așadar a făcut, în cele din urmă, din pasiune o profesie. Artista a cântat pentru prima oară pe o scenă la vârsta de 4 ani, în emisiunea regretatei Marioara Murărescu, Tezaur Folcloric.

„Împrejurările care m-au făcut să aleg acest fain drum au fost date de soartă. De ce zic asta?! Pentru că părinții mei lucrau de zori şi de asta m-au dat la Clubul Copiilor din orașul meu natal, Şimleu Silvaniei; ca să petrec timpul cu copii făcând diferite activități. Acolo, spre marele meu noroc, am „bătut' la o uşă unde scria „Folclor'. Păşind acel prag, am întâlnit omul care stă la baza a tot ceea ce înseamnă azi Vlăduța Lupău. Am întâlnit-o pe doamna profesor Cornelia Neaga, căreia îi mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce azi însemn ca artist', a declarat Vlăduța Lupău.

Ulterior, a devenit cunoscută  atât la nivel național, cât și internațional, la ora actuală fiind una dintre cele mai apreciate artiste de muzică populară. Una dintre piesele de referință ale cântăreței, „Rămâi, bade, ne-nsurat”, a adunat peste 3 milioane de vizualizări pe YouTube, o cifră destul de greu de atins în sfera muzicii populare.

De-a lungul carierei, Vlăduţa Lupău a câştigat următoarele premii:

 • Silver Creator Award – YouTube, primul artist de muzică populară din România care a atins cifra de 100.000 de abonați pe platforma YouTube
 • Marele Premiu „Maria Tănase'
 • Premiul I – Festivalul Național „Maria Lătărețu'
 • Premiul I – Festivalul Național „Rapsodia Românească'
 • Premiul III – „Strugurele de Aur'
 • Marele Premiu „Festivalul Național de Cătănie'
 • Premiul de Popularitate „Mamaia Folclor'.

Citește și: Alin Sălăjean de la Survivor, dezvăluire neașteptată despre Vlăduța Lupău

 

FAMILIE

Vlăduța Lupău s-a căsătorit s-a căsătorit cu Adrian Rus, portar la FC Cluj, pe data de 12 noiembrie 2019, după o poveste de dragoste ce a durat 5 ani. Cei doi au avut o nuntă total atipică. Artista și iubitul ei s-au căsătorit într-o pădure, unde totul a fost special amenajat pentru ei.

„L-am cunoscut la o cântare, la un profesor de-al meu. Am terminat medicină veterinară. Un profesor avea un eveniment la un lac și era și el (n.r. Adi Rus) acolo. Așa ne-am cunoscut', mărturisea Vlăduța Lupău pentru „Acces Direct'.

Soțul ei a povestit că cel care a făcut primul pas în relație a fost el.

'Îmi era foarte simpatică și zâmbetul mi-a plăcut cel mai mult la ea. Dacă nu făceam eu primul pas, poate eram tot în aceeași relație de prietenie', a declarat Adrian Rus în emisiunea 'La Măruță'.

Vlăduța și soțul ei nu au copii încă, însă artista a dezvăluit că își dorește să fie mamă de băiat, și că soțul său este dornic să devină tată în viitorul apropiat.

 

 

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter