Ce dietă ți se potrivește în funcție de zodie

Publicat pe

Dieta în funcție de zodie poate părea o glumă, însă, dat fiind că, în funcție de semnul zodiacal, între nativi există asemănări și diferențe evidente, nu orice regim de slăbire i se potrivește oricui. Iată ce dietă poți să ții în funcție de zodia sub semnul căreia te-ai născut!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Dieta în funcție de zodie, la fel ca și cea în funcție de grupele sanguine, ține cont de o clasificare ce presupune din start diferențe între nativi. Așadar, zodiile de Apă, Aer, Pământ și Foc, au nu doar caractere și temperamente diferite, ci și obiceiuri alimentare diverse.

Drept urmare, ceea ce li se potrivește Gemenilor nu va merge deloc la Tauri, iar sfaturile de nutriție respectate de Fecioare vor părea un coșmar pentru Săgetători. Iată așadar cum trebuie să alegeți dieta în funcție de zodie și ce regim ar fi bine să adoptați.

Dieta în funcție de zodie

Berbec (21 martie – 19 aprilie)

Entuziast, dinamic, combativ, pasional, dar, în egală, măsură încăpățânat, Berbecul se apucă de regim cu avânt și ambiție, însă nu prea reușește să-l ducă până la capăt. Drept urmare, aveți nevoie de o dietă pe termen scurt, care dă rezultate rapide de la început. E de preferat să aveți „companie” pe durata regimului, deoarece spiritul competitiv nu vă va lăsa să renunțați ușor.

Dieta potrivită: Atkins

Taur (20 aprilie – 20 mai)

Zodie feminină de Pământ, Taurii sunt tenaci, încăpățânați, iubitori de frumos și… lacomi. Iar asta îi predispune, evident, și spre excesele culinare. Nu în ultimul rând, sunt zodia cea mai predispusă spre sedentarism. Drept urmare, în timp, silueta voastră poate cunoaște modificări dramatice. Aveți, nevoie, așadar, de activitate fizică regulată, dar și de un regim de viață echilibrat.

Dieta potrivită: NutriSystem

Gemeni (21 mai – 21 iunie)

Comunicativi, inteligenți, împrăștiați, curioși, dar și superficiali, Gemenii se pot lăsa repede atrași într-o cursă contracronometru spre… frigider. Cu toate acestea, pot slăbi la fel de repede pe cât se îngrașă. Atenție, există însă pericolul să fluctuați între o greutate și alta și să reveniți mereu de unde ați plecat. Ar fi bine să optați pentru gustări mici și dese, asta pentru că aveți tendința să mâncați o dată pe zi, de obicei seara, când compensați tot ce-ați pierdut.

Dieta potrivită: Regimul disociat

Citește și: Cum a slăbit Monica Pop 30 de kilograme cu o dietă minune: „9 zile nu am mâncat nimic'

Citește și: Ce este dieta antică Paleo și cum putem slăbi rapid

Citește și: Dieta cu care Cătălin Scărlătescu de la Chefi la Cuțite a slăbit peste 50 de kilograme

Rac (22 iunie – 22 iulie)

Racii sunt o zodie feminină de apă predominant emoțională, iar inconstanța, capriciile și tendința spre lene le pot cauza și pe fond alimentar. Nu e un secret pentru nimeni că adorați dulciurile și că obișnuiți să vă faceți provizii pentru seară, așadar străduiți-vă să limitați aportul caloric. Nu apelați la comfort food seara și încercați să evitați alimentele bogate în grăsimi. Puțin sport ar ajuta la eliminarea kilogramelor excedentare.

Dieta potrivită: Rina

Leu ( 23 iulie – 22 august)

Activi, autoritari, plini de vitalitate, generoși, dar și egocentrici, Leii doresc să se remarce din mulțime și să fie diferiți. Au nevoie, așadar de o dietă care să nu le impună foarte multe restricții și, nu în ultimul rând, să le dea impresia că ei dețin controlul. Flexibilitatea este vitală pentru voi, așadar cât timp veți putea jongla cu regulile totul va fi OK… Chiar și mersul la sală.

Dieta potrivită: Dukan

Fecioară (23 august – 22 septembrie)

Predominant practice și raționale, dar și, uneori, stăpânite de manii și fixații, pentru perfecționistele Fecioare kilogramele în plus sunt o dramă. La fel și dieta, dacă nu funcționează conform așteptărilor! Încercați să nu renunțați la primul eșec, alegeți o dietă care să vă satisfacă – organizată, detaliată și care oferă îndrumare. Urmăriți site-urile dedicate și comunicați frecvent cu cei care vă pot împărtăși experiența lor.

Dieta potrivită: Weight Watchers

Dieta în funcție de zodie

Balanţă (23 septembrie – 22 octombrie)

Ești o persoană sociabilă, diplomată, seducătoare, echilibrată și foarte atentă la detalii, dar inconstantă. În cazul de față, acesta poate fi și un defect, deoarece riști să te răzgândești în privința dietei și să cauți una cu rezultate mai rapide. În acest caz, ai mare nevoie de o dietă echilibrată, dar și de un partener de drum, de cineva alături de care să ții regimul și care să te motiveze să nu renunți.

Dieta potrivită: Mayo

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Ești o persoană deschisă la schimbări, exigentă și ambițioasă, dar, în egală măsură, pretențioasă. În concluzie, vei dori ca totul să se petreacă peste noapte și exact în condițiile impuse de tine. Din fericire, te ajută foarte mult determinarea, așadar e clar că vei face totul pentru a-ți atinge scopul. Faci parte dintre puținii nativi care au curaj să țină o dietă care testează limitele și necesită multă disciplină, așa că nu lăsa poftele să te descurajeze.

Dieta potrivită: Dieta cu sucuri naturale

Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie)

Jovial, idealist, aventurier și cu o personalitate puternică, Săgetătorul nu e ușor de ținut în frâu și nici de convins… că s-a îngrășat. Amator de delicii culinare, Săgetătorul va ajunge să aibă probleme cu greutatea excedentară la vârsta maturității. Iar kilogramele în plus se vor depune cu predilecție în zona șoldurilor și a coapselor. Cum, din fericire, nu sunteți niște persoane statice, mersul pe jos vă va ajuta. Cât despre dietă, ar fi bine să nu știți că, de fapt, este o dietă… O viață activă și o alimentație cumpătată sunt de ajuns pentru voi.

Dieta potrivită: Mediteraneană

Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Organizarea, răbdarea și ambiția te caracterizează, așadar pentru tine va fi simplu să ții orice dietă, indiferent cât este de restrictivă. Vei putea, așadar, să ieși în continuare cu prietenii în oraș, fără să leșini când își comandă pizza. Drept urmare, dietele care altora li se par grele ție ți se vor potrivi mănușă. Vei avea nevoie totuși și de perioade de detensionare fizică și psihică, așadar îți recomandăm să faci yoga sau Pilates. Cea mai bună variantă: O dietă şi un plan de fitness cu accent pe exerciţii uşoare precum yoga sau Pilates pentru a contracara tendinţa de a urma reguli stricte.

Dieta potrivită: Dieta de detoxifiere

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

Inventivi, originali și plini de imaginație creatoare, Vărsătorii nu se lasă guvernați de reguli, așadar le este foarte greu să urmeze o dietă până la capăt. Dar pentru că sportul și dansul nu le displac, pot compensa pe partea asta, în încercarea de a topi kilogramele în plus. Cel mai bine ar fi să-ți creezi un regim propriu, hipocaloric și hipolipidic și să încerci să nu abizezi de dulciuri. Urmează propriul tău regim, dar fii atentă la grăsimi şi abuzul de anumite alimente!

Dieta potrivită: Beverly Hills

Peşti (19 februarie – 20 martie)

Zodie feminină de apă, predominant emoțională, Peștii, în idealismul lor, sunt atrași de dietele care promit rezultate rapide în timp scurt. Mai mult, se plictisesc destul de repede și, fiind destul de gurmanzi, riscă să înceapă să trișeze încă din prima zi! Ai nevoie de o dietă bine structurată și echilibrată, eventual cu trei mese pe zi. Și sportul, cum ar fi yoga, fitness-ul sau alergarea, vor reuși să te liniștească și să-ți abată gândul de la mâncare.

Dieta potrivită: Dieta Ketogenică

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter