Nicu Covaci, după ce a picat examenul la Uniunea Compozitorilor: "Orice e posibil. Dau cu ei de pământ! Jocurile sunt făcute de altcineva"

Publicat pe

Nicu Covaci, celebrul muzician care a fondat trupa Phoenix, nu a fost acceptat în Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România. Celebrul artist în vârstă de 76 de ani a dat un examen pentru a fi admis, dar nota nu a fost suficient de mare. Acum, Nicu Covaci a dezvăluit că nu se va prezenta la o nouă examinare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Nicu Covaci este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artisti de la noi din țară. A fondat în anul 1952 trupa Phoenix, iar acum a avut parte de o surpriză neplăcută. Artistul nu a fost acceptat la Uniuniea Compozitorilor și Muzicologilor din România, deși a dat exament.

Nicu Covaci, după ce a picat examenul la Uniunea Compozitorilor: "Orice e posibil. Dau cu ei de pământ! Jocurile sunt făcute de altcineva"Nicu Covaci, după ce a picat examenul la Uniunea Compozitorilor: "Orice e posibil. Dau cu ei de pământ! Jocurile sunt făcute de altcineva"

Nicu Covaci a primit o veste neplăcută din partea comisiei de validare a UCMR. Artistul a susținut examenul, dar nu a reușit să primească o notă de trecere. Acum, fondatorul trupei Phoenix a dezvăluit ce planuri are, dar și cât de surprins a fost când a aflat că nu a fost acceptat ca membru al  Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Citește și: Dovada că lui Nicu Covaci i-a fost refuzată intrarea în Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor: „Lucrarea a fost evaluată cu media de 7,60, ceea ce o plasează sub…”

Citește și:Mircea Radu, reacție dură după ce Nicu Covaci a rămas fără pensie, la 75 de ani: „Umilința la care a fost supus o simt și eu…”

Citește și:Fosta soție a lui Rudel Obreja, dezvăluiri emoționante despre pugilist: „Am stat peste tot cu el. Nu va mai realiza nimeni ce a făcut Rudi pentru boxul românesc'

Citește și:Gina Pistol, despre zvonurile că ar pleca la PRO TV: „Bineînțeles că o să mă întorc în televziune'. Cu ce se ocupă de când a plecat de la Antena 1

Ce planuri are Nicu Covaci după ce a picat examenul la Uniunea Compozitorilor

Nicu Covaci avea să primească o veste neplăcută din partea comisiei de validare a examenului susținut pentru a fi membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Artistul este decis să nu mearga la o nouă examinare, declarând ce planuri are după ce a fost respins la UCMR.

Nu iau în calcul să mă prezint la vreo reexaminare. Pe de altă parte, dacă mă reîntâlnesc cu cei care m-au examinat sau cu cei care au făcut parte din comisia care a stabilit rezultatul final, nu știu dacă-mi voi putea controla resentimentele. Dacă mă văd cu ei, orice e posibil, inclusiv să-i iau la bătaie! Dau cu ei de pământ!', a declarat Nicu Covaci pentru playtech.ro.

Nicu Covaci: „Speram că voi avea și eu o pensie de circa 1.000 de euro”

Nicu Covaci nu înțelege de ce membrii UCMR au avut această atitudine vizavi de el. Artistul spera ca odată cu acceptarea la Uniunirea Compozitorilor să primească o pensie de cel putin 1000 de euro. Artistul este autorul unor melodii legendare precum  „Cantafabule', „Cei ce ne-au dat nume' sau „Mugur de fluier'.

„Am crezut că, după o viață pe scenă, în numele muzicii, voi avea șansa unei pensii, măcar! Fiindcă altă sursă de venit. Cu excepția drepturilor de autor și a spectacolelor susținute, nu avem!Speram că voi avea și eu o pensie de circa 1.000 de euro, dar, ce folos?! Mă gândesc că acolo jocurile sunt făcute de altcineva și că poate e timpul ca legile după care se conduc să se schimbe!, a mai spus fondatorul trupei Phoenix.

Uniunea Compozitorilor explică de ce nu a fost admis Nicu Covaci

Reprezentantii Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România au explicat de ce nu l-au primit pe Nicu Covaci. Aceștia au declarat că o astfel de decizie este supusă exigenţelor profesionale statutare'.

„Apartenenţa sau nu la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România nu priveşte şi nu afectează existenţa sau recunoaşterea calităţii domnului Nicolae Covaci de autor şi de titular de drepturi de autor', mai arată UCMR.

În urma examenului de admitere în UCMR, Nicu Covaci a obţinut nota 7,60, ceea ce îl plasează sub nota de promovare (8,00), conform Regulamentului privitor la admiterea în această uniune de creaţie.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter