Andreea Marin (Andreea Violeta Marin), supranumită 'Zâna Surprizelor', este una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite moderatoare TV din România. Ea a realizat timp de 9 sezoane emisiunea 'Surprize surprize', si a fost jurat al unei alte emisiuni de succes, 'Uite cine dansează'.

  • Data nasterii 22.12.1974
  • Locul nasterii Roman (județul Neamț)
  • Inaltime 1,76 cm
  • Culoarea ochilor Căprui
  • Copii Ana Violeta Bănică
  • Mariaje/Relatii Cristian Gheorghiță (1995–2000), Ștefan Bănică Jr. (2006–2013), Tuncay Öztürk (2013–2016)
  • Facebook Vezi profilul
  • Instagram Vezi profilul
  • Site Vezi site-ul

Cariera Andreei Marin


Andreea Marin are o vastă experienţă în televiziune. Ea și-a început cariera la TVR Iași, la vârsta de 19 ani, cu emisiunea 'Țara lui Piticot'. Vedeta s-a mutat la București și a continuat ca editor și prezentator al principalului jurnal de știri, iar apoi ca realizator si director de la programe la cel mai de succes show al postului național de televiziune, emisiunea 'Surprize surprize'.

Andreea Marin este Ambasador Unicef și director de comunicare pentru Prime Time World Broadcast, companie internațională de producție TV din Madrid.

A fost maestru de ceremonii pentru patru festivaluri internaționale din România: Eurovision, Mamaia, Cerbul de Aur, Gala Națională a Sportului.

Zâna a fost moderator și director de program al emisiunii „Prețuiește viața', care a fost difuzată în fiecare duminică seara la TVR 1 (20 octombrie 2013 cu pauză în anii 2014 şi 2015 şi revenind din 27 martie 2016 până în septembrie 2016).

Timp de doi ani consecutiv a fost reporter special al TVR la ceremonia acordării premiilor Academiei Americane de film Oscar, Los Angeles (1998 – 1999).

Este președinte fondator al Fundației 'Prețuiește Viața' care derulează campanii umanitare, pe teme de sănătate, educație și un jurnalism de calitate.

Autor și coordonator al cărții 'Prețuieste Viața', primul volum din colecția 'Albumele Andreei', un volum inspirațional, al cărui profit este donat cauzei umanitare a mamelor care suferă de cancer.

În aprilie 2010, a câștigat medalia de aur la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva pentru body-ul extensibil pentru copii pe care l-a inventat.

Este manager al Proiectului Școala Mamelor („MOM UP – Rețea de Centre Pilot de Consiliere a Mamelor aflate în situații dificile de viață'), parte din proiectul național inițiat prin Fundația Prețuiește Viața (președinte Andreea Öztürk), care oferă răspunsuri gratuite la problemele mamelor și ale famililor lor din partea unor specialiști (medici, juriști, psihologi, experți în comunicare și formare profesională etc.).

Andreea Marin, primul jurnalist care a escaladat Kilimajaro

Andreea Marin este prima jurnalistă din România care a escaladat vârful Kilimanjaro, 'Acoperișul Africii', și coproducător al documentarului „Kilimanjaro 2001' realizat pentru TVR, care a obținut cea mai mare audiență la 1 decembrie 2001.

A fost câștigătoarea trofeului „Cea mai iubită vedetă feminină de televiziune', în ediția din 2002 a spectacolului „Cei mai iubiți'.

În 2006 s-a căsătorit cu Ştefan Bănică Junior, iar în 2007 a născut-o pe Violeta. Inspirată de fetiţa ei, a lansat împreună, pe 1 decembrie 2009, alături de creatoarea de modă Irina Schrotter o linie vestimentară pentru bebeluşi, 'Violet', brandul 'Violet by Andreea Marin.

L-a cunoscut pe Tuncay Ozturk la o clinică din Turcia

După divorțul de Ștefan Bănică Jr., Andreea Marin a decis să-și schimbe stilul de viață și a slăbit spectaculos, după un regim de detoxifiere, realizat în Turcia, la clinica unde și-a rezolvat și problemele de sănătate și unde l-a cunoscut pe fizioterapeutul Tuncay Ozturk. În 2013, cei doi s-au căsătorit, însă au divorțat după doar 3 ani.

Andreea Marin a povestit despre prima interacțiune pe care a avut-o cu Adrian Brâncoveanu. Se pare că celor doi le-a fost sortit să fie împreună, având în vedere că bărbatul nici nu lucra pe același continent, când a întâlnit-o pe Zână.

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu formează un cuplu din 2017

Deși a trecut prin mai multe relații nefericite, „Zâna' și-a găsit bărbatul perfect pentru ea, chiar dacă între ei este o diferență mare de vârstă, el fiind mai tânăr cu 10 ani. Andreea Marin trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de partenerul ei de viață, Adrian Brâncoveanu. Cei doi formează un cuplu din mai 2017, dar vedeta mărturisește că nu a fost dragoste la prima vedere, ci i-au unit două evenimente dureroase.

„Cred că, de fapt, pe noi ne-a unit suferința. Fiecare pierduse un om drag extrem de apropiat. Eu, pe tatăl meu. Și în felul ăsta ne-am apropiat, vorbind despre lucruri dureroase și grele pentru noi. N-a fost dragoste la prima vedere. Lucrurile au venit în timp și, cred eu, într-un mod sănătos‘, a spus Andreea, într-un interviu recent.

„Ne-am cunoscut absolut întâmplător. El lucra la un alt capăt al lumii, ca să spun așa, la vremea aceea. Era consul în Africa. A venit acasă. A avut o nevoie, o nevoie legată de sănătatea unui om drag din familie, care s-a și pierdut atunci… Eu mă ocup de multă vreme și am tot felul de conexiuni în direcția aceasta a sănătății și așa, cumva, prin cineva am ajuns să vorbim despre o situație neplăcută’, a povestit Andreea în cadrul podcastului Acasă la Măruță.

„În același an s-a întâmplat și situația dureroasă din familia mea, în sensul că l-am pierdut pe tata. Cumva discutând probabil lucrurile astea ne-au unit și noi nici măcar nu ne cunoșteam, pentru că vorbeam la distanță. El știa cum arăt eu, dar eu nu știam cine e el’, a mai spus ea.

Andreea Marin a povestit că după o perioadă în care au vorbit pe rețelele de socializare, Adrian Brâncoveanu și-a făcut curaj și a invitat-o la un ceai. Din acel moment, cei doi au rămas împreună și se iubesc necondiționat.

'La un moment și-a dorit să ne întâlnim și m-a invitat la un ceai. Și apoi… ne-am văzut, ne-am plăcut. Îi sunt recunoscătoare pentru că a ales să fim împreună. După trei ani de du-te-vino, care n-au fost deloc ușori, dar dragostea ne-a făcut să ne dorim foarte mult asta. Ne-am dat seama că ne dorim mai mult decât niște călătorii la sfârșit de săptămână o dată pe lună’, a continuat Andreea Marin.

Andrei Brâncoveanu a făcut sacrificii uriașe pentru a forma o familie unită cu vedeta, având în vedere că acesta locuia în Africa când s-au cunoscut. El era consulul României în Libia, dar din cauza situației tensionate din Libia, a locuit o perioadă în Tunisia. Cei doi s-au mutat împreună în București, din 2019, iar în prezent, Adrian lucrează în Ministerul Afacerilor Externe.

Căsătorită deja de trei ori până acum, fosta „Zână a Surprizelor' nu se mai grăbeşte să facă pasul cel mare, mărturisind că trăieşte o frumoasă poveste de dragoste pe care nu simte, deocamdată, nevoia să o ducă la nivelul următor. Andreea Marin a mărturisit că și-ar dori însă să devină din nou mamă.

Citește și:

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter