Andreea Marin (Andreea Violeta Marin), supranumită 'Zâna Surprizelor', este una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite moderatoare TV din România. Ea a realizat timp de 9 sezoane emisiunea 'Surprize surprize', si este jurat al unei alte emisiuni de succes, 'Uite cine dansează'.

  • Data nasterii 22.12.1974
  • Locul nasterii Roman (județul Neamț)
  • Copii Ana Violeta Bănică
  • Mariaje/Relatii Cristian Gheorghiță (1995–2000), Ștefan Bănică Jr. (2006–2013), Tuncay Öztürk (2013–2016)
  • Facebook Vezi profilul
  • Instagram Vezi profilul
  • Site Vezi site-ul

Cariera Andreei Marin

Andreea Marin are o vastă experienţă în televiziune. Ea și-a început cariera la TVR Iași, la vârsta de 19 ani, cu emisiunea 'Țara lui Piticot'. Vedeta s-a mutat la București și a continuat ca editor și prezentator al principalului jurnal de știri, iar apoi ca realizator si director de la programe la cel mai de succes show al postului național de televiziune, emisiunea 'Surprize surprize'.

Andreea Marin este Ambasador Unicef și director de comunicare pentru Prime Time World Broadcast, companie internațională de producție TV din Madrid.

A fost maestru de ceremonii pentru patru festivaluri internaționale din România: Eurovision, Mamaia, Cerbul de Aur, Gala Națională a Sportului.

Zâna a fost moderator și director de program al emisiunii „Prețuiește viața', care a fost difuzată în fiecare duminică seara la TVR 1 (20 octombrie 2013 cu pauză în anii 2014 şi 2015 şi revenind din 27 martie 2016 până în septembrie 2016).

Timp de doi ani consecutiv a fost reporter special al TVR la ceremonia acordării premiilor Academiei Americane de film Oscar, Los Angeles (1998 – 1999).

Este președinte fondator al Fundației 'Prețuiește Viața' care derulează campanii umanitare, pe teme de sănătate, educație și un jurnalism de calitate.

Autor și coordonator al cărții 'Prețuieste Viața', primul volum din colecția 'Albumele Andreei', un volum inspirațional, al cărui profit este donat cauzei umanitare a mamelor care suferă de cancer.

În aprilie 2010, a câștigat medalia de aur la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva pentru body-ul extensibil pentru copii pe care l-a inventat.

Este manager al Proiectului Școala Mamelor („MOM UP – Rețea de Centre Pilot de Consiliere a Mamelor aflate în situații dificile de viață'), parte din proiectul național inițiat prin Fundația Prețuiește Viața (președinte Andreea Öztürk), care oferă răspunsuri gratuite la problemele mamelor și ale famililor lor din partea unor specialiști (medici, juriști, psihologi, experți în comunicare și formare profesională etc.).

Andreea Marin, primul jurnalist care a escaladat Kilimajaro

Andreea Marin este prima jurnalistă din România care a escaladat vârful Kilimanjaro, 'Acoperișul Africii', și coproducător al documentarului „Kilimanjaro 2001' realizat pentru TVR, care a obținut cea mai mare audiență la 1 decembrie 2001.

A fost câștigătoarea trofeului „Cea mai iubită vedetă feminină de televiziune', în ediția din 2002 a spectacolului „Cei mai iubiți'.

În 2006 s-a căsătorit cu Ştefan Bănică Junior, iar în 2007 a născut-o pe Violeta. Inspirată de fetiţa ei, a lansat împreună, pe 1 decembrie 2009, alături de creatoarea de modă Irina Schrotter o linie vestimentară pentru bebeluşi, 'Violet', brandul 'Violet by Andreea Marin.

L-a cunoscut pe Tuncay Ozturk la o clinică din Turcia

După divorțul de Ștefan Bănică Jr., Andreea Marin a decis să-și schimbe stilul de viață și a slăbit spectaculos, după un regim de detoxifiere, realizat în Turcia, la clinica unde și-a rezolvat și problemele de sănătate și unde l-a cunoscut pe fizioterapeutul Tuncay Ozturk. În 2013, cei doi s-au căsătorit, însă au divorțat dupăa doar 3 ani.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter