Andreea Bănică este una dintre cele mai longevive și mai de succes artiste de la noi, cu o carieră ce se întinde pe aproape două decenii. S-a lansat în muzică cu trupa Exotic, urmată de Blondy, dar a rămas în atenția publicului prin cariera solo. Caz unic poate în showbizul nostru, Andreea Bănică iubește din liceu același bărbat, căruia i-a dăruit doi copii.

  • Data nasterii 21.06.2019
  • Locul nasterii Eforie Sud
  • Inaltime 1,70
  • Culoarea ochilor albaștri
  • Copii O fiică, Sofia, născută în 2009 și un fiu, Noah, venit pe lume în 2016
  • Mariaje/Relatii Este căsătorită din 2008 cu Lucian Mitrea, relația lor începând în anii de liceu
  • Facebook Vezi profilul
  • Instagram Vezi profilul

Andreea Bănică studii


Andreea Bănică a absolvit Liceul Teoretic din Eforie Sud.

Cariera Andreei Bănică

Andreea Bănică s-a lansat în muzică participând la Festivalul de la Mamaia, în 1998. La scurtă vreme după a pus, alături de Claudia Pătrășcanu și Iulia Chelaru, bazele Exotic, ce s-a bucurat de un mare succes. După doi ani de activitate în această trupă, în 2001 artista a intrat în trupa Blondy, alături de Cristina Rus. După trei albume, în 2005 trupa se destramă, iar Andreea Bănică începe o carieră solo, formulă ce s-a dovedit câștigătoare, cântăreața având numeroase hituri și premii muzicale la activ. Andreea Bănică a cochetat și cu televiziunea, prezentând de-a lungul timpului diverse formate. A fost prezentatoarea emisiunii 'Cocktail' timp de 12 editii in anul 2002,  a prezentat 'Folclorul Contraatacă' vreme de trei sezoane între 2003-2004, la Antena 1, a fost gazda emisiunii 'În papuci de vedetă' la Kanal D. În 2018 a bătut palma cu TVR 1 pentru emisiunea 'Provocarea starurilor', după ce i-a ținut locul Ilincăi Vandici la 'Bravo, ai stil', câtă vreme aceasta a fost în concediu de maternitate.

Familia Andreei Bănică

Andreea Bănică a avut o copilărie fericită la Eforie Sud. Deși nu s-a născut într-o familie înstărită, părinții au făcut tot posibilul pentru ca ei și surorii sale să nu le lipsească nimic. Era încă foarte tânără când și-a pierdut părinții: mama sa a murit de cancer esofagian, iar tatăl în urma unui accident.

Caz unic poate în showbizul românesc, singura relație a Andreei Bănică a fost cea cu Lucian Mitrea, pe care l-a cunoscut în clasa a zecea și cu care s-a căsătorit în 2008. În 2009 a adus pe lume primul copil al cuplului, o fetiță pe nume Sofia, iar în 2016 i-a dăruit soțului ei și un fiu, Noah.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter